torstai 3. heinäkuuta 2014

Se edistyy...

Viime viikolla kasvihuoneeni otti aimo harppauksen eteenpäin... Salaoja valmistui ja pääsin uima-altaastani eroon. Pari kertaa piti ojituksia parannella, että allas tyhjeni kokonaan. Sitten vaan putki ojaan ja täyttämään...

Suodatinkangasta pohjalle

Sitten sepeliä...


Päälle kivituhkaa

Ja lopuksi salaoja piiloon...
Nyt kasvihuone odottaa pystytystä. Kaikki seinät (puuttuvat osat sain maanantaina) on koottu, mutta yksin en uskalla ruveta sitä kokoamaan. Tarvitsen jonkun pitämään seiniä pystyssä, kun minä kiinnitän pultteja.

Kasvihuoneen pultit tosin ovat heikkoja, koska minäkin, heikko nainen, onnistuin vääntämään niitä poikki. Ja koska oletukseni on, että niitä on laskettu hyvin tarkka määrä, niin ajattelin käydä ostamassa tavallisia pultteja lisää, koska en viitsinyt ruveta tilaamaan Kivikankaalta niitä, Muutamaan kohtaan voisin vaihtaa tavalliset pultit, koska ne eivät kulje missään urissa. Siispä meni paljon parjaamani paikalliseen rautakauppaan mallipultin kanssa. Etsin, mutta en löytänyt tarpeeksi lyhyitä. Kysyin myyjältä (nuori kesätyöntekijä), hänkin etsi, mutta ei löytänyt tarpeeksi lyhyitä. Menimme hänen työpöytänsä luo, koska hän halusi mitata pultin pituuden. Poika näytti pulttia työkaverilleen, joka heti kysyi, että onko tämä KASVIHUONEESTA ??? Kyllä heillä on, tai on ainakin ollut kasvihuoneen pulttisarjoja. Ja oli heillä ja vielä ihan samaa merkkiä. Aivan loistavaa, nyt minulla on 10 pulttia varalla, jos satun katkomaan niitä lisää. Nyt kyllä olen oppinut kiristämään niitä vain vähän, jättäen viimeisen tiukan kiristyksen pois.

1 kommentti:

  1. Harvinainen rautakauppa, jos sieltä sai tismalleen sitä, mitä meni etsimäänkin. Yleensä löytää kaikkea muuta, mutta ei etsimäänsä.

    VastaaPoista