keskiviikko 28. marraskuuta 2012

Kuka varasti savupiipun ????

Heh, kun tuli töistä kotiin, pihalla odotti ylläri. Joku oli riehunut kotimetsässäni, joku jolla oli ollut moottorisaha. Paljon pientä vesaikkoa oli kaadettu tietämättäni. No sehän ei haitannut, koska tätä raivausta oli suunniteltu jo 2 vuotta. En vain tiennyt sen tapahtuvan tänään. Viikonloppuna valoisaan aikaan täytyy ruveta siistimään riehujan aiheuttamia sotkuja, ellei lumi peitä ;)

Riehuja on siis Isäni, joka toi minulle ostamani lumilingon. Lumilinko on käytetty, mutta ajaa asiansa. Jospa sen kanssa pääsisi lumitöissä hiukan helpommalla. Yksi hankinta täytyy kuitenkin tehdä, nimittäin kuulosuojaimet. Sen verran kova meteli lingosta lähtee.

Mutta hämmästyttävintä oli, kun isäni kysyi, että oletko huomannut, että pirtin katolta on savupiippu kadonnut. No en ollut huomannut ja ihan varmana se oli vielä viikonloppuna. Minä tietenkin epäilin, että Isäni olisi sen hajottanut. Mutta ei hän ainakaan tunnustanut syyllisyyttään. Piippu on ollut todella hauraannäköinen koko ajan, eikä sitä todellakaan ole käytetty. Liekö viime yönä alkanut myrsky sen hajottanut lopullisesti. Enpä tiedä, koska tänä aamuna oli niin pimeää töihin lähtiessä.
Kävin pirtin sisällä tarkistamassa, että miten syvältä piippu on hajonnut. Sisäpuolelta piippu näytti samalta kuin ennenkin, samoin välipohjassa, eli vain ulkopuoliset osat olivat sortuneet. Kunhan tuuli tyyntyy, niin täytyy kantaa tiilet saunamökin piipputiilien kanssa samaan kasaan. Siitä joku saisi vanhoja tiiliä puutarhaansa, ne kun tuntuvat olevan muotia. Itse en kauheasti innostu tällaisesta rustiikkisesta. Minusta ruosteinen, rustiikkinen tyyli ei sovi yhteen uuden puutalon kanssa, vaikka pihalta löytyy vanhojakin rakennuksia. Pidän enemmän selkeästä, sileästä ja värikkäästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti