perjantai 23. marraskuuta 2012

Piristävä päivä Tallinnassa

Eilen oli mahtava päivä, vapaapäivä keskellä viikkoa. Ehdotin ystävälle päiväretkeä Tallinnaan, saataisiin jutella rauhassa ja minä pääsisin Karnaluksiin (www.kl24.ee). Se on käsityöihmisen paratiisi!!!!! Satamasta nappasimme taksin, saimme puheliaan naiskuskin, joka kertoi mm. karnaluksin historiaa. Karnaluksin paikalla on toiminut Venäjän vallan aikana mm. alusvaatetehdas.

Ja Karnaluks on neulojan ja käsityöntekijän taivas. Olen ostanut sieltä valtavia määriä helmiä, erilaisia värillisiä pitsinauhoja, tukikankaita ja lankoja. Tuleville käsityömarkkinoille aion taas neuloa huiveja, tällä kertaa upeanvärisistä alpakka-villasekoitelangoista. Sama lanka on Suomessa tuplahintaista. Mutta, tällä kertaa keksin etsiä jotain, mitä sieltä ei saanutkaan ;) En löytänyt yksiväristä pellavanauhaa havupalloihini, joten valitsin organza-nauhaa. Ainoa huono puoli Karnaluksissa on huono ilmastointi ja käteismaksu. Ja hintojen esillelaitto, aina et tiedä mitä haluamasi tuote maksaa. Ensimmäistä kertaa olivat ostokseni niin suuret, että sain kaupan päälle virolaisen käsityölehden (suomenkielinen). Lehdessä oli ihania neulemekkojen ohjeita. Niitä himoitsen, mutta ranteeni eivät välttämättä kestä painavan mekon neulomista :(

Käsityölehdestä luin myös tarkasti kaikki mainokset ja yksi mainos kiinnosti erityisesti, rto-käsityötukku (www.rto.ee). Heidän nettisivunsa ovat kuitenkin aika huonot, joten pitäisi mennä paikanpäälle tutustumaan... Paikka vaan sijaitsee syrjässä, joten kävellen sinne ei pääse, kuten Karnaluksiin.

Tällä kertaa olimme hiukan kiireisiä, emmekä pysähtyneet Tallinnan Keskustorille. Siellä on kiva kierrellä ja torilla sijaitsevasta kaupasta olen ostanut useammat nahkahanskat, värilliset nahkahanskat. En ole koskaan nähnyt Suomessa vihreitä tai oransseja nahkahanskoja. Ja niin ihanan pehmeää nahkaa. Ja ovat todellakin nahkaa, eivät mitään keinonahkaa ja hinta oli alle 10 euroa pari.

Toinen paikka, johon emme ennättäneet, ehkä ihan hyväkin, on VivianVau (www.vivianvau.ee) vanhassa kaupungissa. Olen rakastunut heidän kenkiinsä, vihreitä, oransseja, kirjavia korkokenkiä isojalkaiselle (42). Ne eivät ole halpoja, mutta aivan ihania. Edellisellä kerralla viime keväänä mukaani lähti 2 kenkäparia. Molempia olen jo käyttänyt, että eivät ne ihan turhuutta olleet ;)

Joskus pitäisi mennä viikoksi Tallinnaan, niin että ehtisi kiertelemään siellä kunnolla. Lyhyellä reissulla käyn vain Karnaluksissa ja vanhassa kaupungissa, mutta Tallinna on muutakin....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti