maanantai 12. marraskuuta 2012

Kylmä kotiinpaluu

Huh, huh. Kirjoittelen tätä päivitystä sormet kohmeessa. Sisälämpötila on jo noussut 16 asteeseen. Siis noussut...

Perjantaiaamuna talo tuntui hiukan viileältä, sisälämpötila oli vain 18 astetta. Päätin kuitenkin olla nostamatta lämpöjä, enkä kytkenyt Niben sähkövastusta vielä päälle, olinhan lähdössä viikonlopuksi vanhempieni luo Isänpäivää viettämään. Puita hain rinkallisen valmiiksi odottamaan maanantai-iltaa.

Töistä lähtiessä pohdin, että onkohan talossa yli vai alle 17 astetta. Ja alle oli, mittari näytti 14,0 astetta. Heti ensimmäinen toimenpide oli laittaa leivinuuniin tulet!!!! Kahden pesällisen jälkeen lämpötila oli noussut jo kaksi astetta.

Piheistä ajatuksista huolimatta päätin käynnistää Niben sähkövastuksen, koska kiertoveden lämpötilakin oli pudonnut 17 asteeseen, vaikka normaalisti se on 56 astetta. Vaikka saita olenkin, niin kylmyyttä en aio sietää...

Nyt on sähkövastus ollut päällä 15 minuuttia ja johan on veden lämpötila noussut yli 40 asteeseen!!!! Tehokasta sähköä ;) Samalla säädin makuu- ja olohuoneiden lattialämmityksen termostaattia hiukan isommalle. Lämpöä tarvitaan, vaikka villasukat jalassa, itsekudotun villahuovan alla on varsin miellyttävää. Pitäisiköhän hakea mummin kutomat kirjoneulelapaset käteen ????

2 kommenttia:

  1. ..ja pipo päähän. Toki matalampaan sisälämpötilaan tottuu nopeasti, mutta kyllä sen pitää olla ainakin 18 astetta.. ainakin. Muuten palelee villasukissakin. Näin ainakin meillä eli 19-20 astetta on jo ihan lämmin.

    VastaaPoista
  2. Kahdeksantoista astetta on meilläkin raja jonka alapuolella on kylmä. Pönttikseen illalla tulet. Joskus kovilla pakkasilla on aamulla makkarissa kuusitoista, mutta vaatteet päälle ja lämmittämään.Äkkiä tähän tottuu ja nykyään oltuani esim. mummolassa tai muussa liian lämpimässä (23astetta)minun tulee paha olo ja tuntuu etten saa hengitettyä.
    Talvisin emme juurikaan matkustele tai ole poissa päivää pitempää aikaa, koska kylmä koti ei ole mukava tervetulotoivotus.

    VastaaPoista