keskiviikko 17. elokuuta 2016

Sadonkorjuun juhlaa

Muutama tomaatti on kasvihuoneesta jo saatu maistiaisiksi, mutta pääsato on vielä ihan raakaa. Muualla potagerissa on varsin rehevää kasvua, mutta enpä ole ehtinyt satoa korjaamaan. Niinpä sitten sieltä löytyy pieniä jättiläisiä...


Pari isointa annoin naapurille, koska en minä kaikkea pysty heti käyttämään. Pystyyköhän kesäkurpitsaa pakastamaan, kun se on niin vetinen ?

Netistä löytyy hyviä reseptejä, joten etsimään jotain kivaa kesäkurppapastan ohjetta. Sitruunainen kesäkurpitsapasta kuulostaa hyvältä, ja vähän muokkaamalla saan siitä itselleni sopivan. En nimittäin pidä herneistä, mutta papuja minulla kasvaa, joten korvataan niillä herneet...


Ja hyvää tuli :)


Viikonloppuna leivotaan kesäkurpitsakakkua ja tehdään jotain muuta kesäkurpitsaruokaa...

Facebookissa kulkee aina välillä hauskoja kuvia erityisenmuotoisista kasviksista. Tässä oma kasvatustulos ;)12 kommenttia:

 1. En ole pakastanut kesäkurpitsaa, mutta viime vuonna tein keltaisesta kesäkurpitsasta hilloketta. Siitä tuli hyvää, vaan olen kadottanut ohjeen.
  Aika lystikäs tomaatti. Terävänenäinen tai miten sen nyt kukin näkee...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes, hilloa. Sitä olenkin joskus tehnyt, en hilloketta. Pitääpä etsiä se resepti tuolta arkistosta (10 cm korkea paperipino)

   Poista
 2. Hilloa minäkin olen tehnyt sitruunan kanssa :) Upeita ja hauskoja kasviksia sulla kasvaa, terkuin Suska.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hillon olin ihan unohtanut, sitruunainen kesäkurpitsahillo on hyvää, kiitos muistutuksesta :)

   Poista
 3. Olen raasteena pakastanut kesäkurpitsaa. Laitoin sen soppaan. Soppa olisi kannattanut vielä soseuttaa, minusta se raaste siinä sopan seassa oli vähän kummallinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy kokeilla tuota raasteen pakastamista, sitähän voi sitten ympätä erilaisiin jauhelihakastikkeisiin tai uuniruokiin.

   Poista
 4. Josssain näin ohjeen kasvispihveihin jossa kesäkurpitsaraaste itketettiin ensin ja sitten laitettiin siihen juustoraastetta, munia, sipulia, mausteita ja saattoi olla korppujauhojakin.. Sitä aion kokeilla. Itsellä taisi kyllä pakastetut jäädä käyttämättä jonakin vuonna kun kokeilin pakastamista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kommentistasi innostuneena lähdin heti googlettamaan kiinnostavia kesäkurpitsapihvireseptejä ja Maku-lehdeltä löytyi kokeilemisen arvoinen. Kiitos hyvästä ehdotuksesta :)

   Poista
 5. Mä tungen kesäkurpitsaa aivan kaikkialle sämpylöitä ja muffinsseja myöten tällä hetkellä. Niiden sato on aina vauhtiin päästyään järkyttävä. No, naapurit ja ystävät kiittävät :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, satoa tulee ihan järkyttävästi, ja minulla on vain 3 tainta. Naapuriin annoin pari ja huomenna vien töihin. Viikonlopuksi aion leipoa kesäkurpitsapiiraan Keittiöpuutarha-kirjan ohjeella, siinä on kiinnostavia, uusia ohjeita!

   Poista
 6. Hyvännäköistä satoa! Minulla kesäkurpitsat ovat vielä pikkuruisia.

  VastaaPoista
 7. Meilläkin kesäkurpitsat olivat saavuttaneet kolmen viikon lomalla olomme aikana jättimäisen koon ja nähtäväksi jää voiko niitä enään edes syödä. Tomaatit odottavat vielä punastumistaan, mutta kurkkuja on jo päästy maistelemaan.

  VastaaPoista