sunnuntai 7. elokuuta 2016

Riikan ihana kukkaloisto

Eilen kotiuduin Riikasta. Teimme 5 päivän automatkan sinne vanhempieni, siskon ja siskontytön kanssa. Minulle tämä oli jo kolmas visiitti Riikaan, mutta tälläkin kertaa löysin uutta katsottavaa ja nähtävää.

Alku näytti kyllä ankelta...

Maisema hotellihuoneen ikkunasta
Vaikka hotelli sijaitsi näin ankealla alueella, itse hotelli (Riga Apartments) oli loistava: siisti ja nykyaikainen. Aidatulla piha-alueella autokin oli turvassa.

Positiivisesti minut yllätti, jälleen kerran, Riikan vihreys ja vehreys. Puistoihin ja kukkaistutuksiin oli todella satsattu ja joka paikassa. Joka ainoan ravintolan terassilla oli kukkaistutuksia, jokainen kadunreunassa oleva ravintolaterassi oli rajattu kadusta kukkaistutuksilla. Tässä olisi suomalaisilla ravintoloilla paljon parannettavaa, koska istutukset tekivät terasseista viihtyisämpiä. Myös kauppakeskukset olivat satsanneet kukkiin... Seuraava kuva on Kauppakeskus Alfan pihasta...

Kauppakeskuksen parkkipaikka
Tällä kertaa en kuvannut nähtävyyksiä, ne olen kuvannut jo aiemmin. Keskityin kuvaamaan puistoja ja kukkia...

Riikan vanhaa kaupunkia kiertää kanava, jonka molemmilla rannoilla on puisto. Vanhan kaupunkin puolella, Vapaudenpatsaalta merelle päin, oli lisäksi upeita kukkaistutuksia.
Tätä salviaa (?) pitäisi omaankin puutarhaan löytää
Tämä ortodoksikirkko oli ainoa kirkko, jossa kävimme sisällä asti. Kirkko sijaitsee vanhankaupungin ulkopuolella, mutta sen ohi kuljimme pariin kertaan matkalla hotellille. Kirkko tuli kuvattua vain ja ainoastaan tuon ruman kontin takia. Huonokuntoista ja rumaa konttia oli maisemoitu seinäpuutarhalla.Eihän tuo istutus häivytä kontin rumuutta, mutta kyllä katse ensimmäiseksi kiinnittyy kasveihin. Samassa puistossa oli myös huikea syyshortensiaistutus...


Eihän se loisto tuosta kuvasta välity, varsinkin kun kuvat on otettu kännykällä, mutta voit kuvitella loiston, kun aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta valkoisiin hortensian kukkiin. Niitä kelpasi ihailla.

Vaikka tuolla alkuteksteissä hehkutin ravintoloiden terassien kukkaistutuksia, niin enpä niitä kuitenkaan kuvannut, tätä yhtä lukuunottamatta. Tämä on Jurmalasta.Omat ostokseni Riikasta olivat hyvin puutarhapainotteisia. Ostin torilta (kauppahallien luona) pelargonin ja sitten ruokakaupasta tyhjensin kaikki tummanharmaat kukkaruukkujen aluslautaset (6 kpl). Siinä ostokseni Riikasta...Mukava, mutta väsyttävä reissu :) Tänään voisi olla lepopäivä ellei olisi Avoimet Puutarhat -päivä. Ainakin yhdessä pitää jaksaa vierailla...

1 kommentti:

  1. Komeaa kukkaloistoa! Suomessa turhan usein liikkeiden ja ravintoloiden edessä on korkeintaan ruukkuun kuivinut tuija. Eilen juuri katselin Hangossa, ja ihmettelin, miksi kukaan ei edes korjaa kuollutta kasvia pois.

    VastaaPoista