sunnuntai 14. elokuuta 2016

Pihakierroksella

Olen viettänyt pientä hiljaiseloa täällä tällä viikolla, en ole keskiviikon jälkeen käynyt puutarhassa muuta kuin kuvaamassa. Ja syykin on aika epätyypillinen minulle. En ole tehnyt puutarhatöitä, että saan pidettyä käteni puhtaana. Kyllä minulla on aina hanskat kädessä, kun teen puutarhatöitä, mutta siitä huolimatta onnistun likaamaan käteni, kynnenaluset, kynsinauhat jne, mutta nyt oli tarve pitää kädet puhtaina. Eilen lauantaina juhlittiin serkkuni häitä, eikä juhla-asuuni sopinut multaiset kynnenaluset. Huomenna sitten jatketaan puutarhurointia innolla, tänään tein vain pihakierroksen, jonka satoa esittelen valokuvin...

Etupihaa:

Tämä taitaa tällä hetkellä olla paras kohta kukkapenkeissäni, se miellyttää eniten silmääni. Etualalla on limelehtistä reunuspäivänkakkaraa, itsekylväytynyt valkoinen perhoskukka, kesäpäivänhattua ja sen edessä pieni sädepäivänhattu.


Kesäpäivänhattu

Sädepäivänhattu 'Gold Sturm'

Kaunopunahattu 'Harvest Moon', ihan ei ole minusta nimensä mukainen eikä kuvan

Syyskaunosilmä

Dorianvillakko

Syyshohdekukka

Tiikerinlilja

Kaunopunahattu 'Irresistible' jaksaa kukkia

Valkoinen penkki

Valkoisen penkin kasvivalinnoissa olen onnistunut, siellä on kukkinut kesäkuusta lähtien kaiken aikaa joku kasvi :) Tällä hetkellä kukassa ovat:

Valkopallo-ohdake

Koreanyrtti-iiso 'Liquorice White'

Punatähkä 'Floristan Weiss'

Kaunopunahattu 'White Swan'

Tarhaväriminttu 'Snow White'

Tsinnia aloittelee...

Metsäkatkero
Tämä metsäkatkero ei näytä lainkaa siltä kuin siemenpussin kuvassa, alkukesästä harkitsin jo sen kitkemistä, mutta onneksi säästin. Kukkien pitäisi olla kirkkaan siniset, mutta nämä ovat tällaiset sinertävänvalkoiset. Sopivat siis valkoiseen penkkiini...

Takapiha:
Täällä alkaa väriminttujen ja suopayrtin kukinta olemaan ohi, mutta daaliat ja sinipallo-ohdake kukoistavat. Isomaksaruoho on aika mitättömän näköinen, mutta kukkii hyvin ja näyttää myös leviävän hyvin. Siementaimia on runsaasti...


Riikassa ihailin tätä kasvia ja yllättäen löysin sitä paikallisesta puutarhaliikkeestä. Luulin, että hän olisi joku yksivuotinen salvia, mutta ei, hän onkin monivuotinen lobelia. Pakko oli ostaa ja nyt toivotaan parasta, että hän selviytyisi tulevasta talvesta!!!!! Ikinä ennen en ole kuullut, että lobeliaa voisi olla monivuotisena, eli aina oppii jotain uutta, jos sattuu saamaan palvelua puutarhaliikkeessä.

Lobelia fulgens
Mukavaa alkavaa viikkoa!!!

7 kommenttia:

 1. Ihana puutarhakierros! Tuo kesäpäivänhattu on suosikkini kaikista syyskukkijoista!
  Blogissani on sinulle haaste, käypä kurkkaamassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesäpäivänhattu on kaunis, ja yllättäen se talvehti. Katsotaan, mitä ensi talvi tuo tullessaan.

   Kiitos haasteesta, otan sen vastaan.

   Poista
 2. Ihana syy sinulla puutarhanhoidon välttelyyn <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä kertaa pidän syytä hyväksyttävänä :) Vaikka muuten en niin välitä multaisista kynnenalusista ja kynsinauhoista.

   Poista
 3. Ihana kesäpäivänhattu! Ja kaunopunahattu 'Irresistible' todellakin on sitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt vasta alan todella innostumaan näistä syyskukkijoista. Yllättäen eilen mietin jopa nauhusten hankkimista, vaikka ne ovat kuuluneet inhokkikasveihini pitkään.

   Poista