lauantai 15. elokuuta 2015

Portaita...

Huh huh, onpa ollut kiirettä, kun työt tulivat häiritsemään vapaa-aikaa. Ja vielä hirveä helle :( Keskiviikkona kärsin helteestä, sisällä loppui happi, kun ilmanvaihto ei ollut riittävä, edes läpiveto ei tuonut helpotusta. Eihän kylmän kesän päälle voi valittaa helteestä, mutta kun sai järjettömän päänsäryn, niin voin valittaa. Onneksi loppuviikolla ei ollut niin kuuma, vaan sopivan lämmintä, joten selvisin päänsäryittä.

Maanantaina siis aloitin portaiden teon rungon rakentamisella. Sitten siihen tuli parin päivän tauko materiaalipulan takia. Keskiviikkona isä tuli jatkamaan tuulikaapin rakentamista ja toi samalla kärryllisen puutavaraa omista varastoistaan.

Päänsäryn helpotettua rakensin 4 runkoa lisää ja sitten alkoivatkin ongelmat... Miten saada maa tasaiseksi ja 7 runkoa vaateriin. Onneksi isäni on kokenut rakentaja, joten hänen avustuksellaan saatiin reunarungot paikoilleen (ainakin melkein). Parin apulaudan ja kirosanojen siivittämänä menivät 3 seuraavaa runkoa paikoilleen. Sitten ne viimeset... Ne piti saada millilleen oikealle kohdalle eli 58 sentin etäisyydelle reunasta. Pakko saada kukkalaatikon etulevy valmiiksi, niin sen kanssa sain viimeisetkin rungot oikealle etäisyydelle ja tasakorkoon muiden kanssa.  Homma oli kyllä niin hankala, että toiste en sellaista tee!!!! Teetän sen mieluummin.

Sitten vaan asentamaan kansilautoja. Minä pätkin laudat oikeaan mittaan ja isäni huolehti että laudat etenivät tasatahtiin koko matkan. Hyvä työnjako!
Nyt pääsee isoäitini etuovesta sisälle, kun hän tulee viikon kuluttua käymään :) Iso kiitos kuuluu isälle, yksin en olisi tästä urakasta selvinnyt. Kukkalaatikoiden reunaan tulee vielä listat, niillä siistitään reunat, mutta ne toimivat myös pienenä korokkeena, jotta kukaan ei vahingossa putoa laatikkoon. Talvea varten minulla on laatikoihin myös kannet.

Heti kun portaikko tuli valmiiksi, kannoin siihen kukkaruukkuja. Tänä kesänä en vielä laita laatikoihin multaa, se odottaa ensi kesää ja portaikon maalaamista. Portaat maalataan samalla harmaan sävyllä, mitä muuallakin talossa (räystäät, vaakakoristelistat) on.

Tervetuloa meille...Ilokseni huomasin, kun kannoin suurimman pasuunakukan yläportaalle, että siinähän on nuppuja...

Pasuunakukan nuppuja
Ja yllätys, yllätys, tämä kukkiva yksilö on vaaleanpunainen... Keltaisessa tai valkoisessa ei näy nuppuja.

Hieno kukkayllätys löytyi myös vauvalasta. Siemenestä kasvatettu etelänruusuruoho on aloittanut kukinnan.

Etelänruusuruoho, taustalla keltasauramo

8 kommenttia:

 1. Hienot portaat! Mun ruusuruoho ei kukkinut. Liekö enää ruipelo hengissäkään... Kasvatin keväällä siemenestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Minä kylvin ruusuruohon viime syksynä. Siemenen otin jostain siemenkirjeestä.

   Poista
 2. Kyllä tuli hienot portaat. Haikeudella muistelen aikaa, jolloin oma isä vielä jaksoi ideoida ja toteuttaa vastaavia projekteja.
  Fiksua tehdä istutuslaatikot kukille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Minusta talon edusta on liian laakea sorapiha, joten yritän saada lisää vihreyttä talon edustalle. Laatikot auttavat siinä ja kastelu ei ole niin tarkkaa kuin ruukuissa.

   Poista
 3. Hienot portaat! Etelänruusuruohosta tulee komea! Minäkin kasvatin toissa keväänä sen siemenestä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Minäkin tykästyin tuohon ruusuruohoon, siinä on upea tumma väritys.

   Poista
 4. Ruusuruohot ovat viehättäviä. Tuo tumma on vaikuttava.

  VastaaPoista
 5. Oh - onpas kaunis ja näyttävä sisäänkäynti! ♥

  VastaaPoista