perjantai 27. maaliskuuta 2015

Vauvanvaippaleikkiä

Joku aika takaperin käytiin puutarha.netin keskustelupalstalla keskustelua kastelukiteistä ja vauvanvaippojen imugeelin sopivuutta kasvatukseen. Minä tietysti halusin kokeilla tätäkin uutuutta. Itselläni ei ole lapsia, joten vaippojakaan ei löydy, mutta sisarellani on. Niinpä pyysin häneltä pari vaippaa kokeeksi. Toinen on ihan pienen vauvan vaippa ja toinen taaperoikäsen Up and go-vaippa.

Näistä lähdettiin liikkeelle

Imuraetta kuivana
Vauvanvaipasta ei paljoa imuraetta löytynyt, sanoisin, että lähes kaikki nöyhtä paperilla on isommasta vaipasta lähtöisin. Paperilta siirsin hienonhienot rakeet mittakannuun ja yritin poistaa suurimman osan vanusta.

Edes mitta-astian pohja ei peittynyt - ei tästä mitään tule!!!
Ajattelin, että hommasta ei todellakaan tule mitään, koska imurakeita oli alle ruokalusikallinen. Mutta lisäsin silti mittaan vettä. Hyvin turposivat!!!!

125 ml kastelukiteitä
Kaadoin syntyneen imugeelin purkkiin ja jatkoin veden lisäämistä. Tuo pieni määrä rakeita imi itseensä yli 2 dl vettä. Geelimössön sekoitin puutarhamultaan ja aloitin ämpärin täyttämisen...Ensimmäinen kesäkukkaistutus on valmis :) Nyt vaan toivon, että kosteus pysyy tasaisena ja että ämpärin kahva kestää, koska puolet tomaatin taimista on ämpärin alla.

Sateisen viikonlopun aion käyttää kulkemalla Messukeskuksen keväisiä käytäviä ja etsien uusia ideoita... Rentouttavaa viikonloppua!!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti