sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

Messukuulumisia

Käväisin tänään Helsingissä Puutarhamessuilla. Kyllä käväisin, kahdessa tunnissa oli kaikki kiinnostava kierretty ja kuunneltu reilut puoli tuntia Eva Wuiten esitystä. En voi sanoa, että olisin pettynyt, koska en asettanut päivälle mitään suurempia odotuksiakaan. Messujen tarkoituksena on myydä, ei antaa ideoita ja se on näiden messujen heikkous.

Yleiskoristelu

Yleiskoristelun oli suunnitellut TV:stä tuttu Eva Wuite. Hän oli jakanut yleiskoristelualueen neljään osaan: Perinne piha, Mökkipiha, Moderni piha ja Lasten piha. Mökkipiha puhutteli minua eniten, se oli luonnollisin.

Mökkipiha
Tästä pidin ehkä eniten, koska siinä oli käytetty vähiten kiveä ja lattia oli peitetty kuntalla. Perinnepihaa odotin eniten, odotin hauskoja perennaistutuksia yms. Ja katin villat, rintamamiestalon piha oli päällytetty betonikivillä (antiikkipintaista), oli betonikivimuureja... Perinnepihaksi sen ilmeisesti teki särkyneet sydämet tulppaanien keskellä. Tällä pihalla oli myös kasvihuone ja kasvatuslaatikoita. Olisipa edes kasvihuone ollut puurunkoinen tai jollain tavalla muuten tuotu se rintamamiestalon henki puutarhaan. Luennossaan Eva Wuite kuitenkin mainosti, että kierrätys ja tuunaaminen ovat tämän hetken trendejä puutarhassa, mutta hänen mallipihoissaan se ei näkynyt, valitettavasti.

Yksityiskohta perinnepihalta

Penkki perinnepihalla

Olihan siellä sentään vähän tuunausta....
Moderni piha ja lasten piha eivät sytyttäneet eivätkä harmittaneet, joten niistä ei jäänyt mitään kommentoitavaa jälkipolville.

Omat ostokseni

Sanoin lähteväni ostamaan messuilta multaa, Metsäpirtin multaa, koska sille on tarvetta tulevana kesänä. Sitä tilasinkin 12 m3 ja sanoin, että saa tuoda koska vaan huhtikuun aikana. Itselleni lupasin, että saan myös ostaa muutaman pelargonin, jos kiinnostavia löytyy. Peltosen puutarhalta (Kouvolassa) löysinkin kaksi: Jyväskylän ja Mr Wrenin. Jyväskylä on varhaa suomalaista pelargonikantaa, vaikka se onkin kasvatettu Ruotsissa.

Ostin myös pelargonin siemeniä Hyötykasviyhdistykseltä. Samalla myös liityin jäseneksi, vihdoinkin. Maatiainen ry:n kojusta ostin arpoja ja voitin 2 pussia siemeniä, Kotipuutarha-lehden tiskillä osallistuin kilpailuun ja palkinnoksi osallistumisesta sain siemenpussin ja sitten vielä multatilauksen yhteydessä sain 2 siemenpussia...


Innostuin myös ostamaan sinisarjan. Olen ihaillut sitä kuvissa, ja nyt päätin hankkia sellaisen. Olihan sitä myynnissä myös mukuloina, mutta ostin mieluummin valmiin kasvin. Tiedän, mitä sain, koska aina sipulit tai mukulat eivät ole messuilla sitä, mitä luulimme ostavamme.

Sinisarja

Harvemmin tulee ostettua mitään sisustustavaraa puutarhaan, mutta nyt ostin... Tällä kyltillä voi vieraalle kertoa, onko hän tervetullut vai ei...Tulevaisuus

Tulevaisuudessa en ehkä enää mene näille messuille. Sieltä puuttuu pihaideat, messut ovat liian kaupalliset. Joten seuraava messutapahtuma, johon osallistun, voisi olla Chelsea Flower Show. Sieltä löytyy enemmän ideoita. Mutta siihen menee vielä aikaa, ennenkuin sinne pääsen, niin voisin suunnitella kesälle muutaman puutarha- tai puistovierailun.


11 kommenttia:

 1. Siitä Peltosen puutarhan pikkukojusta tarttui minullakin muutama pikkuinen pelargoni mukaan. Olisin voinut jäädä siihen melkein loppupäiväksi. :)

  VastaaPoista
 2. Tajusin perjantaina, etten ole KOSKAAN käynyt puutarhamessuilla lukuunottamatta paikallisia jotka ovat kuitenkin aika pienet. Inhoan ylipäänsä messuja, enkä oikeastaan keksi mitään mitä en voisi ostaa jostain muualta kuin messuilta.

  Ehkä ei siis tarvitse jatkossakaan mennä. Hyvä kun muistutit asiasta!

  VastaaPoista
 3. Mä ostin viimevuonna puutarhamessuilta isojen liljojen sipuleita ja tarkkaan laitoin pusseihin mikä lilja on missäkin pussissa ja tasan tarkkaan tiedän, että ostin puhtaan valkoisia, valko-punaisia ja valko-keltaisia liljoja, mutta jostain syystä puhtaan valkoiset olivatkin pienikukkaisia oransseja liljoja ja valko-keltaset olivat täysinkeltaisia pikkuliljoja En enää ikinä osta sipuleita tuollasista paikoista, ku ne on kaikkee muuta kuin heidän kuvat isojen laarien äärellä. Harmitti ihan vietävästi, kun olin tarkkaan suunnitellut koko kukkamaan värityksen ja entuudestaan oli jo samanvärisiä,

  VastaaPoista
 4. Minulle messujen suurin anti oli blogikavereiiten ja yhteistyökumppaneitten tapaaminen. Yksikään piha-alueista ei säväyttänyt...

  VastaaPoista
 5. Minuakaan ei mikään mallipihoista säväyttänyt. Tuttuja kiva oli tavata ja kukkien väreistä pidin.

  VastaaPoista
 6. Niinhän se on tietty, ainakin tavan messuilla on sitä yhtä ja samaa. Puutarhamessuilla en ole käynytkään, ehkä menen ehkä en. Saapa nähdä :) Aikas monta pelargonia saisi sillä messulipunkin hinnalla.

  VastaaPoista
 7. Itse jätin tänä vuonna väliin, mutta ystäväni kävi. Hänen kanssaan juttelimme, kuinka Helsingin messuilta puuttuu kasvimyyjät ja ideat. Olimme viime vuonna Tukholman messuilla ja vaikuttuneita sen annista, tulemme varmasti jatkossa suuntaamaan sinne :)

  VastaaPoista
 8. Olen NIIN samaa mieltä kanssasi siitä, mitä kirjoitit Hesan messuista! Kävin nyt juuri ensimmäistä kertaa Tukholman messuilla ja ihastuin, suosittelen! Sieltä ovat ihanasti poissa nuo kaikki mainitsemasi epäkohdat. Tässä osoite tuoreisiin messupostauksiini Tukholmasta: http://parastapuutarhasta.blogspot.fi/2015/04/wow-mitka-puutarhamessut-nordiska.html

  VastaaPoista
 9. Hienoja kuvia messuilta :) MInä en paljon ole messuillut, joten ei ole vertailukohtaa. Mutta sinulla on niin kiva blogi, että tulenpa lukijaksi :)

  VastaaPoista
 10. Moikka, blogissani on sinulle haaste

  VastaaPoista
 11. Moi, minullakin on sinulle haaste, mutta ei ole pakko vastata jos ei ehdi :).

  VastaaPoista