sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

Kasvihuoneunelmointia ja -suunnittelua

Ihana aurinko, pakko oli lähteä ulos, vaikka väsytti kovin. Mitään ihmeellistä en todellakaan tehnyt, mutta iltapäiväteen nautiskelin kasvihuoneessani. Samalla suunnittelin huoneen sisustusta. En mieti verhojen tai pöytäliinojen väriä, vaan kasvatusastioiden, kasvihyllyjen, istutuspöydän ja oleskelupaikan sijainteja.

Näkymä kohti ovea
Näkymä ovelta

Alkuun ajattelin, että tomaattilaatikot sijaitsisivat vasemmalla (nyt näkyy muutama laatikko, joissa on kasteluputkia), mutta luultavasti siirränkin ne oikealle. Nykyiselle istutuspöydän paikalle tulee kasvihyllyt (Ikean Hyllikset). Istutuspöytä sekä tuoli siirtyvät vasempaan reunaan ovelta katsottuna. Mutta ennenkuin mitään voi asetella lopullisille paikoilleen on ansarin lattia tasoitettava ja laatoitettava. Laskelmieni mukaan lattiaan tarvitaan 80 betonilaattaa (30 x 30 cm). Täytyy pyytää isän autoa lainaan, koska omalla autollani niitä ei yhdellä kertaa tuoda.

Oli ihanan lämmintä nauttia teetä kasvihuoneessa, lämpöä riitti auringon paisteessa... Tämä uusitaan pian :)

Sisällä alkaa olla jo tungosta...

Keittiön ikkunalauta
Onneksi vielä on tilaa, koska ensi viikolla kylvetään taas lisää... Tai koulitaan lautalla itäneitä siemeniä. Uuninpankolla on 5 eri lajia kukkia itämässä. Osa kylvöistäni on kuitenkin jo kukassa...

Paprikan kukka

Tomaatin nuppuja

 Älä tule paha takatalvi, tule lämmin kevät... Ja tule pian...


4 kommenttia:

 1. Oho, sulla on kylvöt pitkällä! Minä vasta laitoin tomaatin siemenet multiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä tein tammikuussa tomattien koekylvön ja kaikki itivät. En vaan raaskinut hävittää niitä, joten nyt yritän vaan pitää niitä hengissä, kunnes ne saa ulos.

   Poista
 2. Kuinka ihmeessä olet jo saanut kukkaan noita kylvöjäsi? Lannoitatko niitä heti alusta lähtien?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tomaatit ovat saaneet lannoitustikut multaan, lisäksi annan hiukan kastelulannoitusta kun muistan eli aika harvoin.

   Poista