lauantai 14. maaliskuuta 2015

Tää se päivä on...

Tää se päivä on... lauletaan laulussakin ja niin on, nimittäin Pelargonipäivä. Oma pääni on ollut synkkä ja harmaa kohta puoli vuotta, mutta kevätaurinko ja Saaren kartanon pelargonipäivä piristävät masentunutta mieltä kummasti. Sinne on aivan pakko päästä, niin kova pelargonikuume on tähän talouteen iskenyt.

Yanna on julkaissut Facebookissa listan myytävistä pistokkaista, lajikkeita oli parisen sataa, ehkä enemmänkin. Osa lajikkeista mainittiin Susanna Rosenin Pelargonikirjoissa, mutta suurin osa oli tuiki tuntemattomia. Niitä sitten aloin käymään läpi Googlen kuvahaulla ja vetämään listasta yli, jos kukka on pinkki/ vaaleanpunainen tai muuten en pitänyt kasvista. Usean tunnin työn jälkeen listalle jäi 35 lajiketta ja tämän listan kanssa lähdin Saarelle...

Yanna julkaisi jo perjantaina Facebookissa kuvan pistokasrullakoista... Niitä oli monta ja kaikki täynnä pieni turvepotteja pistokkaineen. Aamulla oli pakko laittaa kello herättämään, että olisin varmasti riittävän ajoissa paikalla. Myyntitapahtuma alkoi kymmeneltä ja päätin olla paikalla heti puoli kymmenen. Olinkin, enkä edes ensimmäisenä... Vartin yli kymmenen, kun lähdin jo pois, oli piha aivan täynnä autoja. En todellakaan ollut ainoa pelargoneista kiinnostunut :)

Ja mitä ostin... 17 pelargonia lähti mukanani kotiin, 3 ruukkua ja 14 pistokasta.Kotona olikin sitten urakka nimetä pistokkaat, niissä ei ollut nimilappuja. Urakkaa helpottaakseni otin kännykällä kuvia nimilapuista ja pistokkaista. Tällainen kuva oli tavoitteena eli näkyy nimi ja pistokkaan muoto...Ihan kaikki kuvat eivät onnistuneet ruuhkassa...

Niin, että mikähän se tämä onkaan ? Veikkaus on, että Kolibri.
Tässä vielä muutama ihanuus, loppuja esitellään myöhemmin kesällä, jos saan heidät kukkimaan...Tulossa on toivottavasti ihastuttavan monipuolinen pelargonikesä. Suunnitelmissani on rakentaa pelargoneille hieno hylly, johon sain inspiraation Pinterestistä. En kopioi sieltä suoraan, vaan muokkaan siitä omanlaiseni.

Nyt voisinkin lähteä ulos leikkaamaan omenapuita, alkaa olla viime hetket. Aurinkoista maalislauantaita!!!!

3 kommenttia:

  1. Vaikuttaa aika "vaaralliselta" tuo pelargonioihin hurahtaminen ! =)

    VastaaPoista
  2. Ai kun hienoja! Löytyisipä tuollainen myyntipaikka täältäkin, varmaan hurahtaisin minäkin :)
    Kahta lajia oli viime kesänä, nyt on taimia, siemenestä tulleita, ja haaveissa on lisää hankkia...:)

    VastaaPoista