lauantai 13. heinäkuuta 2013

Uutta projektia aloitellaan

Maalausurakka tuli valmiiksi siltä osin, kun sitä nyt voi tehdä :) Tuulikaappi on vielä maalaamatta, mutta se tehdään vasta eristeiden vaihdon jälkeen. Eli seuraavaksi pitäisi ulkoverhous repiä irti, poistaa jäljellä olevat purut, laittaa villaa tilalle ja laudat takaisin paikoilleen. Sen jälkeen pääsen jatkamaan maalaamista. Niin tyytyväinen olin maalausurakan vaiheeseen, että korkkasin pienen pullon kuohuvaa.

Seuraavaa projektia olen suunnitellut jo keväästä alkaen, itseasiassa siitä lähtien, kun sain kirjan, Luonto sisustaa, käsiini. Ihastuin tällaiseen palliin/ jakkaraan.


Tässä jakkarassa on sitä jotain ja raaka-aineet löytyvät kotoa, pehmustevaahtomuovia lukuunottamatta. Haapoja täältä on kaadettu melko runsaasti, enkä ole kaikkia oksia vielä hakettanut, koska oksasilppuri hajosi keväällä, eikä ilmeisesti ole vieläkään kunnossa. Joten jakkaran jalkapalikat on. Pitää vain osata sahata jalat 10 asteen kulmaan. Sirkkelillähän se onnistuu helposti, siis jos osaa säätää sitä. Pitänee harjoitella...

Päällinen on virkattu matonkuteesta kiinteillä silmukoilla ja ketjusilmukoilla ja samalla virkkaukseen on upotettu juuttinarua. Ongelmana on, ettei kirjantekijä ole antanut virkkausohjetta. Mutta osaanhan minä ympyrää virkata. Aion unohtaa juuttinarun ja virkata ihan tavallisen ympyrän. Kävin ihan vasiten ostamassa ison virkkuukoukun (nro 15). Myyjä kyllä kertoi itse virkkaavansa matonkudetta paljon ohuemmalla koukulla (6 - 10), mutta päätin silti ottaa paksumman. Ja hyvä niin, koska koukku tuntuu liian pieneltä, tämä kude on todella paksua.


Muitakin suunnitelmia haavanoksille on... Suunnitelmaa varten piti ihan muistella peruskoulun matematiikkaa ja herra Pythagorasta ;) Toteutuksesta myöhemmin lisää.......

2 kommenttia:

  1. Ihana tuo penkki! Toivottavasti laitat projektin edistymisestä kuvia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihastuin jakkaraan ensi silmäyksellä, niin että tuo on pakko saada. Kuvia tulee lisää...

      Poista