perjantai 26. heinäkuuta 2013

Satopaniikki

Vietin mukavan viikon vanhempieni luona lomaillen. Kotimatkalla ajatukset kääntyivät jo kotiasioihin ja suunnittelin tämän päivän työlistaa. Ohjelmassa piti olla nurmikon leikkaus ja kukkapenkkien kitkemistä. Toisin kuitenkin kävi... Viikko poissa sadonkorjuuaikana tietää melkoista tungosta kasvatuslaatikoissa...

Ensimmäisenä kiersin kesäkurpitsapensaat. Oletin, että siellä voisi olla muutama kypsä, koska kukkienkastelijani on tyhjentänyt pensaat poissaollessani. Silti sieltä löytyi 8 kesäkurpitsaa, muutama oikea jättiläinen. Ensimmäisenä tietenkin ajattelin, ettei kastelija olekaan tyhjentänyt pensaita. Mutta oli hän, koska jääkaapista löytyi vielä 2 kesäkurpitsaa.

Seuraavaksi tutkin kurkkulaatikon. Sieltä löytyi melkein 3 kiloa kurkkuja ja lisää näyttää tulevan. Onneksi kotoa löytyi raaka-aineet etikkakurkkuihin, joten niitä piti ruveta heti tekemään.

Ja pensaspavut. Otin mukaani parin litran taikinakulhon, mutta kulho oli täynnä jo ennenkuin pääsin ensimmäisen rivin loppuun. 10 litran sankoon poimin loput pensaspavut. Pavut ryöppäsin pikaisesti ja pakastin, koska kaikkea en jaksa kerralla syödä.

Mutta kesäkurpitsat, ne muodostavat ongelman. Mitä tehdä niin monella ?


Tottakai ystäville voi jaella, mutta eivät hekään kaikkia pysty käyttämään. Onneksi on netti :) Laitoin Yhteishyvän ruokasivuille haun kesäkurpitsa ja kaikkea kiinnostavaahan sieltä löytyi: kesäkurpitsa-jauhelihapihvit (olinkin ajatellut tehdä jauhelihapihvejä), sitruunainen kesäkurpitsapasta, kesäkurpitsalasagne, ja paljon paljon muuta. Sisareni kehui kesäkurpitsahilloa, jota kuulemma lapsetkin syövät. Sitä pitää kokeilla myöskin...

Tämän kesäkurpitsatulvan myötä sai kaksi pensasta poistotuomion, varsinkin kun ne valtaavat tilaa kurkuilta. Luulenpa, että jäljellejäävät 3 pensasta riittävät minulle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti