maanantai 29. heinäkuuta 2013

Lisää puutöitä ja puutarhakuvia

Eilen sain jakkaran valmiiksi ja mielestäni siitä tuli aika hieno. Uskaltauduin jopa kokeilemaan istumista ja jakkara kesti tällaisen sadan kilon keijukaisen ;)


Jakkaran valmistuttua innostuin jatkamaan puutöitä, vaikka kitkeminen olisi ollut paljon tärkeämpää. Päivänliljat hukkuvat nokkosiin, mutta ei, puutöihin piti vaan päästä. Ohjeen tuoliin löysin Susanna Uusitalon ja Ritva Tuomen kirjasta Risu, paju, betoni & rautalanka. Kirjassa tuoli oli tehty koivusta, mutta kun minulla sattuu olemaan haapaa edelleen, niin tein siitä.


Varsin venkura siitä tuli, mutta onneksi liian pitkä ruoho peittää eripituiset jalat. Nyt vein tuolin kasvulaatikoiden keskelle vähän niinkuin lepopaikaksi, mutta istua sille ei saa. En usko, että se kestää. Nyt nostin tuolille koristeeksi ahkeraliisan, mutta ensi kesänä ajattelin käyttää tuolia köynnöstukena.

Ja sitten kuvia puutarhasta:


Maksaruoho aloitti kukintansa. Se on parina kesänä hukkunut raunioyrttien sekaan, joten näen sen nyt ensimmäistä kertaa kukassa. Luulin kasvia punaiseksi komeamaksaruohoksi, mutta tämä näyttääkin keltaiselta. Liekö siis komeamaksaruoho vai joku muu. 

Toukokuussa taimivaihdosta saatu valkoalpi puhkeaa kukkaan. Kummallisesti vaan kukkavarsi on taipunut sivulle.

 

Naapureilta saatu ruostekukka aloittaa myöskin kukintaansa. Kahtena edellisenä syksynä olen katsellut ihaillen naapurin pihalle, että mikä loistavan punainen siellä kukkiikaan. Ruostekukka!!!! 


Oo, 'Royal Scarlett' iti sittenkin. Siis yksi siemen Nelsonin siemenpussista on itänyt... Siemenpussissa olleen kuvan perusteella tämän olisi pitänyt olla oranssinpunainen, mutta minusta tämä on enemmän aniliinin punainen. Kaunis joka tapauksessa.


Ja lopuksi vielä daalioita. Molempien piti olla tummanpunaisia, mutta oikeanpuoleinen on minusta enemmän violetti kuin punainen... Kunpa onnistuisin talvettamaan juurakot, niin että saisin nauttia näistä ihanuuksista myös tulevina kesinä.

1 kommentti:

  1. Jopas on hienot tuolit, oot kyllä taitava tekijä.
    Viime kesänä yritin kasvattaa ruostekukkaa, se olisi niin kaunis, mutta en saanut kasvamaan. Esikasvatin niitä sipuleita, eikä yhtään alkua tullut. Sitten pistin ne mullat penkkiin, niin yksi taisi itää siellä, mutta eipä kerennyt kukkia, kun oli niin huono kesä viime vuonna.

    VastaaPoista