tiistai 16. heinäkuuta 2013

Rikkaruohomyrkkyä

Sunnuntaina lueskelin ihania blogeja ja löysin kiinnostavan kokeilemisen arvoisen vinkin. Kiitos blogeille Rikkaruohoelämää ja Harmaa torppa!!!

Pihani on hiekalla ja siinä viihtyvät erityisen hyvin leinikit, piharatamot, jne... Kesäkuussa sain sepelipintaisen terassin, johon nousee kankaasta huolimatta vuohenputkea, juolavehnää ja paljon, paljon muuta :( Kitkemistä riittää, mutta aika, eikä kyllä halukaan, riitä. Jotain tehokkaampaa pitää keksiä. Isäni suositteli Round-upia. EI, ehdottomasti EI!!!!! Mieluummin kitken. Sitten löysin mainoksen Nekon etikkahappopohjaisesta rikkaruohomyrkystä, mutta en ole ehtinyt hankkimaan sitä. Ja sitten löysin edellä mainituista blogeista ohjeen itsetehtyyn rikkaruohomyrkkyyn ja kaikki raaka-aineet (etikka, suola, tiskiaine) löytyivät kotoa. Pakko kokeilla!!!!
Tässä siis yksi kuva aamulta ennen suihkutusta ja 2 kuvaa suihkutuksen jälkeen (n. 8 tuntia suihkutuksesta) Koemielessä suihkuttelin pienellä suihkupullolla terassin rikkaruohoja, jatkossa aion hankkia paineruiskun, niin pääsen helpommalla. Ja etikkaa lisää, koska tämä kotitekoinen myrkky näyttää toimivan.

2 kommenttia:

  1. Olipas hyvä uutinen. Nyt täytyykin ryhtyä valmistamaan sitä sekoitusta, sillä meidän hiekkakäytäviltä on tylsä nyhtää rikkaruohoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt kun kävin kaupungissa, niin ostin samalla 1½ litraa etikkaa. Saapi nähdä riittääkö siitä yhtään säilöntään vai meneekö kaikki rikkaruohojen myrkyttämiseen.

      Poista