lauantai 5. tammikuuta 2013

Taas yksi ongelma ratkaistu

Tässä talossa on paljon ongelmakohtia, joten on ihanaa, kun joku asia ratkeaa. Ja ratkaisu löytyi tällä kertaa vahingossa :)

Ongelmana on ollut liesituuletin, liian lyhyt liesituuletin.

Tuota rumaa ilmastointiputkea olen katsellut reilut 2 vuotta ja miettinyt, että sen peitoksi pitää tilata hiukan levenevä rosterikappale, koska katon läpivienti ei ole samassa linjassa liesituulettimen kanssa. Kysyin saunamökin piipunpellittäjältä, josko hän voisi tehdä sopivan kappaleen. Hän kieltäytyi, koska rosteri kuulemma tylsyttää leikkurin terät. Googlettamalla yritin etsiä toista peltiseppää, jota ei nyt sitten tarvitakaan...

Miten onnistuin ratkaisemaan ongelman: Rupesin siis pesemään seinää katonrajassa - tarkoitus on maalata muiden seinien väriseksi sellaiset kohdat, joihin ei tule seinälaattoja - ja nojasin hiukan tuulettimen rosteriputkeen. Ihmettelin, kun putki antoi periksi. Olen nimittäin luullut, että rosteri on kestävää, että se kestäisi 100-kiloisen nojaamisen. Joten otin kiinni yläreunasta ja oho, se lähti irti. Oho, se olikin SINITARRALLA kiinni ja OHO, TÄSSÄHÄN ON 2 ROSTERIPUTKEA PÄÄLLEKKÄIN!!!!! Ja rosteria voi taivuttaa, niin että ruma, vinosti kulkeva ilmastointiputki saadaan piiloon.

Nyt rosteriputki makaa keittiön lattialla, siirtyy ehkä saunan lauteille odottamaan maalauksen valmistumista ja välitilan laatoitusta, vasta sen jälkeen se asennetaan paikoilleen. Mutta olen tyytyväinen ja onnellinen, että liesituuletinongelma sai helpon ja edullisen ratkaisun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti