perjantai 11. tammikuuta 2013

Luontohavaintoja kotipihalta

Pystytin pihalle keittiön ikkunan taakse lintulaudan alkutalvesta. Alkuun siellä vierailikin lintuja, mutta sitten ne katosivat. Ketään ei ole näkynyt ja silti lintulaudan siemenet vähenevät. Ja se on herättänyt ihmetystä. Tänä aamuna ne sitten näin, nimittäin jälkiä lumessa lintulaudan luota...
Jäljet näyttävät jonkun siimahännän jättämiltä, mutta koska jälkiväli on aika pitkä (hanska mallina), niin pieni pelko on, että jäljet on rotan aikaansaannoksia... Ja kun tuo kolokin lintulaudan juurella on noin iso... En kyllä tykkää, jos naapurina asustelee rotta. Mutta pystyykö rotta kiipeämään harjanvartta pitkin lintulaudalle syömään ? Ja kestäisikö harjanvarsi ja sen päässä oleva irtonainen lintulauta rotan painon ? Täytyy ruveta tarkkailemaan tilannetta, kyttäämään ;)

2 kommenttia:

  1. Lumikko, kärppä?? En oikein usko rottaan... on sinulla nyt jännät paikat kun yrität kytätä kuka siellä viipottaa:) Ihanaa asua maalla.
    Linnut voivat kyllä vierailla ruokailemassa, luulin nimittäin itsekkin, että ei tuossa mun lintulaudalla ketään käy, mutta yksi aamu ihan vielä lähes pimeässä siellä oli tirppoja useampiakin.

    VastaaPoista
  2. Harmi juttu, mutta rottaa veikkaan, sillä samanlaisia jälkiä näkyy meidänkin lintulaudan alla. Rotta syö maahan pudonneita siemeniä.

    VastaaPoista