maanantai 7. tammikuuta 2013

Haasteita virkkaamassa

Jo aiemmin kirjoitin ja laitoin kuvan parista virkatusta patalapusta. Innostus on jatkunut ja minulla on nyt 6 erilaista patalappua. Kuvia ilmestyy tänne myöhemmin, kunhan kaikki langat on päätelty. Tylsää puuhaa, joten sen kanssa tulee vetkuteltua. Kaikki patalaput on valittu sen perusteella, että haluan oppia uutta. Ja samasta kirjasta, mistä patalappuohjeet on, kokeilin myös näkkileivän leipomista. Hyvänmakuisia, helppotekoisia, ja tänään jo melko kovia...

Toinen virkkaushaaste minulle, patalappujen ohella, oli neuleen korjaus. Sain ennen joulua 3 ohutta neuletta korjattavakseni. Tässä yksi ja ehkä se haasteellisin, jos huomioidaan reiän koko.


Kaivoin virkkuukoukkuvarastoani ja löysin sieltä perintökoukun (Kiitos Mummi!!!!). Koukunvarressa oli kokonumerona 9, joka ei ainakaan ole millimetrimitta. En myöskään löytänyt muuntotaulukkoa, josta olisi selvinnyt millimetrikoko. Epäilen, että koko voisi olla jotain 0,25, niin ohut se on. Ikinä ennen en ole virkannut näin ohuella koukulla. Omaan käteeni sopii paremmin paksut, yli 3, puikot ja koukut.

Kun sopiva koukku oli löytynyt, oli reiänkorjaaminen helppoa. Ketjusilmukoita virkaten jokainen pudonnut silmukka nousi ylös. Ja sitten vaan piti estää silmukoiden uudelleenpurkautuminen ja ommella ratkennut sauma kiinni. Helppoa, kun vaan viitsii...

Tällainen siitä sitten tuli...
Korjattu kohta on vähän epätasaisempi kuin muu neulos, mutta ei sitä kainalossa kukaan näe. Roskapussi saa odottaa tätä neuletta vielä jonkun aikaa ;) Vaatteiden korjaaminen kunniaan!!!!!!

3 kommenttia:

 1. Vou! Ihan mieletöntä kädenjälkeä. Olisi ihana lukea jostain tarkemmat ohjeet ja pelastaa pari omaa neuletta kaapinpohjalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Linkistä (alla) löytyy kuvallinen ohje pudonneiden silmukoiden nostamiseen virkkuukoukulla. Samaa tekniikkaa hyödynsin paidan korjaamisessa. Lopuksi vaan pidin huolta, että jokaisen silmukan läpi kulkee lanka, ennen kuin kursin sauman kokoon.

   http://www.kaspaikka.fi/neulonta/tekniikka-ja-rakenne/neulojan_nikseja.html

   Poista