lauantai 29. joulukuuta 2012

Ruokaa, ruokaa

Joulu on ohi ja kaupat täynnä alennusmyyntituotteita. Joskus on kiva kierrellä kaupoissa katselemassa alennusyyntejä, mutta jotenkin tänä vuonna en innostunut. Eipä minulla suurta tarvetta olekaan, paitsi ekä uusille pihatoppahousuille, kun vanhoihin tuli iso palkeenkieli tipahdettuani lahoilta tikapuilta. Onneksi lumikinos oli pehmeä, eikä ruosteinen naula päässyt tunkeutumaan kaikkien vaatekerrosten läpi ihoon, joten mustelmilla selvittiin. Ja ne toppahousutkin ajattelin korjata...

Tänään ruokakaupassa en päässyt alennusmyyntihyllyn ohi, joulukinkut olivat alennuksessa ja alennushinnasta sai vielä - 30%, joten kinkulle jäi hintaa n. 2 euroa kilolta. Ja se ei ole paljon, niinpä ostin 7 kilon luuttoman kinkun. Se olisi tarkoitus paistaa tänään leivinuunissa. Vanhempani ottavat puolet kinkusta, koska enhän minä pysty 7 kiloa syömään. Paistan kinkun kokonaisena ja sen jälkeen paloittelen ja viipaloin sen pakastimeen. Sitä voi sitten pitkin kevättä käyttää. Jouluinen kinkku syötiin eilen pitsassa loppuun. Ja torstaina käytin osan pyttipannuun. Sellaisenaan kinkku on liian rasvatonta pyttipannuun, mutta pekonin kanssa paistettuna se oli hyvää. Ja pyttipannun perunat olivat tarjolla jouluaaton kalapöydässä. Tähteiden käyttö kunniaan!!!!!

Ennen kinkkua leivinuuniin menee nakkivuoka. Pohdiskelin mielessäni, että mitähän sitä söisi sunnuntaina. Mieleni teki kalan ja kinkun jälkeen makkaraa, perisuomalaista vihannesta. Ja jos siihen vielä voisi yhdistää itsekasvatetut pavut. Päätin kokeilla Yhteishyvän reseptihalua: pääruoka, pääraaka-aine makkara ja hakusanaksi papu. Vaihtoehtoja tuli useita, mutta nakkivuoka sytytti minut. Se on helppo uuniruoka, sisältää paljon kasviksia ja homejuustoa, herkkuani... Jos se on niin hyvää kuin toivon, voisin tarjota sitä lisäkkeenä myös uutena vuotena, tosin ilman nakkeja... Ruuanlaitto on ihanaa!!!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti