keskiviikko 19. joulukuuta 2012

Leivontaa

Leivontailta. Olin päättänyt tehdä lusikkaleipiä jouluksi. Ne ovat hyviä, eikä mitään vaikeita tehdä. Edellisestä kerrasta onkin jo puolitoista vuotta ja nyt tietenkin ohjekirja hukassa. Muistan että edellisellä kerralla lusikkaleipätaikina oli helppo tehdä ja se pysyi hyvin kasassa, mutta nyt en sitä ohjetta löydä. Olen varmaan lainannut sen keittokirjan jollekin, mutta kenelle?

Joten kaivoin kirjahyllystä Kaarina Roinisen Parhaat kotileivonnaiset. Se on erittäin hyvä kirja, mutta lusikkaleipätaikina tuotti suuren pettymyksen. Ensinnäkin sulaan rasvaa piti sekoittaa sokeri ja sen jälkeen jäähdyttää seos sekoittamatta. No sokerihan kivettyi pohjalle, enkä saanut kaikkia paakkuja enää edes rikki. Ja toisekseen taikinaan tuli liikaa vehnäjauhoja. Se oli niin jauhoista, että taikinaa oli vaikea puristaa lusikkaan ja vaikka saikin puristettua taikinan, niin taikinapaakku hajosi, kun sen siirsi lusikasta leivinpaperille. Ainahan lusikkaleivät ovat hauraita, mutta nämä olivat erityisen hauraita. En aio enää käyttää tätä ohjetta, kirjoitinkin kirjaan reseptin viereen, että huono ohje.

Lusikkaleivät paistoin leivinuunissa ritilän päällä, joten kauniita niistä ei tullut. Pohja ei ole riittävän tasainen ja osa pääsi hiukan tummumaankin, mutta eiköhän ne silti tule syödyksi.


Lisäksi päätin leipoa jotain, mihin tulee banaania. Löysin nimittäin viikonlopun eväspussista 2 varsin kärsinyttä banaania. Yhteishyvän sivuilta löytyi kiinnostava Arjen banaanikakku. Siihen tuli mm. kaurahiutaleita ja grahamjauhoja. Grahamjauhoja ei kaapistani löytynyt, joten korvasin ne markkinahankinnalla eli emmer-jauhoilla. Kakun laitan pakastimeen odottamaan vieraita, mutta vasta maistamisen jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti