sunnuntai 26. maaliskuuta 2017

Kesäaika ja kevättöitä

Viime yönä Suomi siirtyi taas kerran kesäaikaan. Sen tietää, että alkuviikko on hankalaa ennenkuin rytmin saa taas kääntymään. Facebookissa olin näkevinäni kansalaisaloitteen, jolla lopetetaan kellojen siirto. Pitäisikin käydä allekirjoittamassa se.

Lumi sulaa vauhdilla, vaikka eilen ja tänäänkin on satanut räntää... Kevät etenee silti :) Tein taas pihakierrosta...

Lumi sulaa, jää ei... Tässä valkoinen penkki...Viime syksynä istutin pari pussillista lumikelloja tähän penkkiin, mutta enpä muista, että mihin kohtaan... Nyt löytyi jo muistilappu, mutta ei vielä piippoja.

Lumikelloja ?
Krookukset ovat tehneet sen, mitä lumikelloilta odotin eli he kasvavat jään läpi...

Krookuksia

Jäisestä maisemasta huolimatta minä aloitin kevättyöt. Perjantaina työpäivän jälkeen tyhjensin kasvihuoneen. Kannoin kaiken ulos...


Kasvatuslaatikot tyhjensin mullasta. Samalla lähtivät myös kevytsorat, mutta saanpa vähän ilmavuutta lisää kasvulaatikoihin...


Reilut pari tuntia jynssäsin kasvihuonetta sisäpuolelta, levät ja muu törky ja erityisesti kaikki ansarijauhiaispiilot yritin tuhota. Päädyin tosiaan tekemään tehopesun tänä keväänä, koska viime kesänä kasvihuoneessani oli valtava ansarijauhiaispopulaatio. Kuvaa puhtaasta kasvihuoneesta ei ole, koska se on vain sisäpuolelta puhdas. Ulkopuolen leväpesun jätän myöhempään ja lämpimämpään ajankohtaan, samoin hyllyjen, pöytien ja laatikoiden pesun.

Ja koska räntäsateella ei huvittanut ulkoilla, niin sen ajan istuin ompelukoneen äärellä. Kevättakkini valmistui :) Lähempää tarkastelua se ei kestä, mutta olen silti tyytyväinen siihen :)


Nyt on ihanan rentoutunut olo, joten viikonloppu teki tehtävänsä... Huomenna taas innolla töihin...

6 kommenttia:

 1. Ihanaa reippautta sillä suunnalla! Ja ihan puutarhurin väreihin sopiva takkikin ♥

  VastaaPoista
 2. Reippaita krookuksia! Tästä se lähtee, pihatöitä enenevässä määrin :)

  VastaaPoista
 3. Tehokas viikonloppu! Kivan takin ompelit!

  VastaaPoista
 4. Oletpa ollut tehokas viikonloppuna. Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 5. Ihania kevätpuuhia! Aurinkoista alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista