tiistai 10. toukokuuta 2016

Ruukutusta

Eilen aloitin potagerin siivousurakan. Laatikoista poistin muutamia voikukkia, mutta eniten käytin aikaa laatikoiden ulkoreunojen siistimiseen. Minulla on laatikoiden välissä suodatinkangas ja sen päällä sepeli. Mutta siltikin siinä viihtyy rikkaruohot. On heinää, on leinikkiä, on maahumalaa jne... Ja viime kesänä jäi kitkeminen sillä suunnalla vähälle, joten tälle kesälle riittää enemmän urakkaa. Lisäksi laatikon ja suodatinkankaan välistä puskee ylös juolavehnää, vuohenputkea ja leinikkiä... Homma aloitettu, mutta ei se vielä päättynyt...

Homma on pakko tehdä kitkemällä, koska en halua käyttää potagerissani myrkkyjä. Kitkin siis pari tuntia, mutta sitten siirryin ruukuttamaan perennan alkuja, niitä hankikylvöjäni.

Kylvöt tein Lidlin kennostoihin, mutta nyt ne alkavat käydä ahtaiksi.


48 erilaista perennaa sain siirrettyä isompiin ruukkuihin, mutta sitten ruukut loppuivat. Siis puhtaat ruukut...


Niinpä tämän päivän urakkana oli pestä ruukkuja... Päätin tehdä sen tänään, koska huomenna on selkeästi viileämpi päivä. Lämpimällä ilmalla on paljon mukavampi lutrata veden kanssa.


Huomenna pääsen jatkamaan perennojen ruukuttamista. Lisää ruukutettavaa löysin tänään postilaatikostakin, kun Oma Piha -lehden tilaajalahja, 10 'Frances Williams' kuunliljan juurakkoa oli saapunut. On muuten todella hyväkuntoisen näköisiä juuria ja kasvinalkuja. Juurakot on pakko ruukuttaa, koska istutusalue, johon nämä tulevat, on vielä aloittamatta...

Enpä silti aio stressata itseäni pihan ja istutusalueiden keskeneräisyydellä, vaan rupean tekemään kylvökarttaa potageriin... Viime vuonna tähän aikaan oli ensimmäiset kylvöt jo tehty... Onneksi siemenet löytyvät kotoa valmiina, ainoastaan sokerimaissi ja istukassipulit täytyy ostaa...10 kommenttia:

 1. Onpas sulla monta perennaa kasvatettu ja oikein ihan itse alusta lähtien. Kunnioitettavaa! Niiden suoma kukkanäkymä varmasti lämmittää mieltä oikein kaksin verroin sitten joskus tulevaisuudessa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tämä perennakasvatus on hidasta, mutta huomattavasti edullisempi tapa hankkia niitä... Nyt odottelen innolla viime kesän siementaimien kukintaa...

   Poista
 2. Onpa sinulla siellä monta rautaa tulessa. Minäkin ruukutin eilen tomaatintaimia ja nautin kesän lämpöennätyksestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän liikaa on hommaa, mutta enpä aio stressata. Kaikki ajallaan... Minunkin pitäisi jatkaa tuota ruukutushommaa...

   Poista
 3. Hienosti olet saanut kasvatettua perennoja!

  VastaaPoista
 4. Wau mitkä kasvatukset, ja vielä siemenestä itse laitettuja :) Ilmojen mukaan minäkin noita hommeleita suunnittelen. Nyt kun on vähän viileämpää ja satelee, kunnostin nurmikon huonoja kohtia kukkapenkin vanhalla mullalla.
  Upeita kuunliljoja olet hankkinut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu säiden mukaan mennään, joten sisällä taimet joutuvat nyt kärsimään, kun en ehdi niitä hoivaamaan. Ulkona on paljon mukavampi puuhastella.

   Poista
 5. Upeaa, sinuun on iskenyt todellinen touhukärpänen! Minäkin innostuin lämpöisenä kevätpäivänä pesemään puutarhan astioita. Ihana tunne, kun viileä vesi roiskahti mekolle. Nyt tuota hauskuutta ei hetkeen viitsi tehdä, seuraavia lämpöisiä säitä odotellessa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitkän ja synkän talven jälkeen on ihanaa puuhastella ulkona... Toivottavasti poutasää jatkuu, niin saa jatkettua ulkohommia.

   Poista