torstai 26. toukokuuta 2016

Ja taas sataa...

Miksei voisi sataa öisin ???? Silloin puutarhuri nukkuisi ja kasvit saisivat tarvitsemansa kosteuden ja kaikki olisivat tyytyväisiä.  Olen minäkin tyytyväinen, koska tänään ei tarvitse kastella, mutta minä joudun istumaan vaan sohvalla, enkä pääse ulos puuhastelemaan... Mutta onneksi on isot niput työtöitä kotona, niin ei tule aika pitkäksi...

Mutta ennenkuin paneudun niihin, niin pieni kuvapläjäys eiliseltä...

Työmatkan varrella olen jo päässyt ihailemaan valkoisia omenapuita, nyt se kukkii meilläkin poutapilven lailla....Etupihan penkissä kukintansa ovat aloittaneet myös kultatyräkki ja tarhavarjohiippa.

Kultatyräkki
Tarhavarjohiippa
Näitä varjohiippoja aion hankkia lisää, ovat niin suloisia. Tämä punainen kesti viime talven hengissä, valkoinen taisi menehtyä :( Ja siitä valkoisesta tykkäsin tietysti enemmän... Mitenkä hyvä talvenkestävyys on kelta-valkoisella kalvevarjohiipalla ?

Valkoisessa penkissä ovat kukintansa aloittaneet  hopeatäpläpeippi, valkohanhikki ja soikkoratamo.

Valkohanhikki

Soikkoratamo
Molemmat ovat viime vuotisia siemenkasvatuksiani. Valkoisessa penkissä akileijat kasvattavat jo kukkavanojaan... Niiden kukintaa odotan kovasti, erityisesti 'Green Apples'in. Että onko se oikeasti vihertäväkukkainen...

Takapihan kivipenkissä ovat tulppaanit vasta aloittaneet kukintaa, viime vuotisilla sipuleilla mennään. Kukat ovat ehkä hiukan pienempiä kuin viime vuonna, mutta hienosti silti kukkivat.


Nuput ovat avautumaisillaan Heidinkukassa. Sekin on uusi tuttavuus minulle. Kaunis, herkkä ja loistavanvärinen.

Heidinkukka
Tämän pläyksen jälkeen onkin aika siirtyä töiden pariin, jotta nekin saa tehtyä valmiiksi, kesäloma häämöttää jo näköpiirissä...

7 kommenttia:

 1. Kaunista kukintaa. Sinulla onkin jo paljon kukintaa puutarhassasi. Omenapuut ovat parhaimmillaan. - Saitko työtyöt tehtyä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, työtyöt tuli tehtyä, mutta kyllä se suklaata vaati :) Nyt voi kaikessa rauhassa keskittyä puutarhaan, ei työt häiritse iltoja :)

   Poista
 2. Oletpa onnekas, kun saat ennen töitäsi lataantua puutarhan kauneudella. Kiitos ihanista kuvista <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, yleensä aina keksii jotain sijaistekemistä, kun pitäisi ruveta ikäviin hommiin. Niin nytkin, mutta onneksi ne oikeat työtkin tuli tehtyä :)

   Poista
 3. Viikonlopuksi luvattiin poutaantuvaa. Pääset taas pihatöiden pariin ja ihastelemaan oman puutarhan kauneutta.

  VastaaPoista
 4. Ihanaa kukintaa! Itse olen jopa vähän hämillään omenapuiden runsaasta kukinnasta. Meillä on jätti isoja vanhoja omenapuita ja ovat kyllä nyt vaikuttavimmillaan! Vielä kun syreenit aloittelevat vieressä kukintaa ei voi olla kun kiitollinen. Minun työni (1- ja 3-vuotiaat tytöt) on onneksi suhteellisen helppo siirtää puutarhaan näitä ihastelemaan. ;)

  VastaaPoista
 5. Ihanaa kukintaa! Itse olen jopa vähän hämillään omenapuiden runsaasta kukinnasta. Meillä on jätti isoja vanhoja omenapuita ja ovat kyllä nyt vaikuttavimmillaan! Vielä kun syreenit aloittelevat vieressä kukintaa ei voi olla kun kiitollinen. Minun työni (1- ja 3-vuotiaat tytöt) on onneksi suhteellisen helppo siirtää puutarhaan näitä ihastelemaan. ;)

  VastaaPoista