keskiviikko 23. heinäkuuta 2014

Kesän loppu

Huh hellettä, vieläkin yhdeksän aikaan illalla on hellettä, mutta minun kesäni päättyy tähän päivään. Kyllä, tänään on pitänyt saada kaikki tälle kesälle suunnitellut projektit päätökseen. Mutta tähän olin varautunut, siksi työlistani oli lyhyt, vain kasvihuoneen pystytys ja saunamökin maalaus. Molempien valmistumista olen täälläkin hehkuttanut, mutta nyt on saunamökin ovikin saanut kauniin tumman harmaan maalipinnan. Ai miksi kesäni päättyy ? Se päättyy, koska vihdoinkin tulevana maanantaina, mörkö poistetaan minusta, melkein 5 kuukauden tietoisen yhteiselämän päätteeksi.

Monena vuonna olen näihin aikoihin jahkaillut, että mitään en ole saanut aikaiseksi, mutta nyt voin paukutella henkseleitä, että kaikki on tehty... Ja kokeiltu uusia asioita, nimittäin betonia...Raparperinlehtilaattojen ja saappaiden lisäksi yritin tehdä betoniruukkua, mutta betoni loppui kesken ja ruukusta tuli vain puolikas, joten sitä en kelpuuttanut julkisuuteen. Betonileikki oli niin hauskaa, että sitä on pakko jatkaa vielä, ehkä ensi kesänä, kun saan kanniskella painavampia taakkoja. Facebookin Puutarha-ryhmässä on ollut upeita kuvia itsetehdyistä betonikeijuista, -enkeleistä. Ne ovat olleet ihan mielettömän ihania, sellaisen kokeilen myös tehdä.

Ensi kevään kylvöjä varten valmiina

Tänään aloittelin myös tiskausurakan. Se ei todellakaan pääty näihin puhtaisiin purkkeihin, mutta enempää en tänään jaksanut. Tällä kertaa tiskaamista voi jopa sanoa nautinnolliseksi (inhoan tiskaamista), koska viileä tiskivesi virkisti ihanasti...


Ihania hellepäiviä ja yösateita (ettei puutarha ihan läkähdy)!!!!!

8 kommenttia:

 1. Olet kyllä ollut todella ahkera, itse en ole helteillä jaksanut tehdä kuin ihan pakolliset. Tosi hienoja nuo betonityöt, varsinkin saappaat, tarvitseeko niihin uhrata jotkin vanhat kengät? Ja jaksamista myös tulevaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saappaat olivat kertakäyttöiset eli ne leikataan päältä halki.

   Poista
 2. Pitäisiköhän tässä itsekin alkaa askarrella betonilla. Hauskoja tekeleitä saisi näköjään aikaiseksi eikä tulisi edes kalliiksi. Tsemppiä sinulle kovasti maanantaille ! ! !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Betonitöitä oli tosi hauska tehdä, suosittelen

   Poista
 3. Hienot laatat ja saappaat! Kylläpä kelpaa ensi keväänä kylvöjä tehdä puhtaisiin purkkeihin. Oikein hyvää tuuria ensi viikolle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Purkkien pesun halusin aloittaa tänä vuonna ajoissa. Viime vuosina olen jättänyt ne liian myöhäiseksi ja sitten on ollutkin kylmä tiskailla

   Poista
 4. Valmiiksi saatetuista projekteista tulee aina hyvä mieli. Betonitöiden tekeminen on hauskaa, mutta tässä helteessä sekin urakointi on saanut jäädä.
  Toivon tsemppiä tulevaan koitokseen. Loppukesän saatkin luvalla lekotella.

  VastaaPoista
 5. Sen puolikkaan ruukunhan voit kallistaa maahan ja laittaa jotain rönsyävää kasvamaan siitä...

  VastaaPoista