perjantai 10. tammikuuta 2014

Kirja-alessa

Kirjat ovat intohimoni. Luen paljon ja omistan paljon kirjoja - liikaa, kun muistelen edellistä muuttoa. Mutta silti, aina kun näen kiinnostavan ja edullisen kirjan, se on pakko hankkia, vaikka kirjahyllyihin ei enää mahdu lisää. Mutta ainakaan vielä en suostu ajatukseen, että kun ostaa uuden, pitää luopua yhdestä vanhasta.

Puutarhakirjat ovat käsityökirjojen ohella ehdottomia suosikkejani. Tällä kertaa mukaani tarttui muutama puutarhakirja paristakin eri paikasta:

Käsityökirjat ovat vastustamattomia. Mutta niiden suhteen olen jo oppinut käyttämään harkintaa. Ihan kaikkea en enää osta, koska monessa kirjassa on samaa asiaa, ainakin lankatekniikoissa. Mutta yhtään pipokirjaa kirjahyllystäni löydy, siksi sellainen piti hankkia. Ja tässä kirjassa on useita sellaisia malleja, jotka ajattelin neuloa, vaikka pipo ei sovikaan päähäni.
Ja ihan oli pakko ostaa betonikirja. Jo viime kesänä ajattelin kokeilla betoniruukkujen ja raparperilaattojen tekemistä, mutta en ehtinyt. Mutta ensi kesänä minulla toivottavasti on aikaa!!!!


Leipää en ole leiponut pitkään aikaan, nyt rupeaakin jo kaupan ruisleipä tökkimään, joten ruisleipää pitäisi ehtiä leipomaan. Jouluksi tein saaristolaisleipää, hyvää sekin, mutta ei sitä viitsi kaiken aikaa syödä, se on niin makeaa. Alesta löysin mielenkiintoisen leipäkirjan, jossa opastetaan taikinajuuren (sekä rukiisen, että vaalean) tekoa, jos ei sellaista saa keneltäkään tutulta. Kokeiltava on, vaikka en niin kauheasti happamasta leivästä pidäkään.

Ja viimeisenä ostoksena tuli nostettua koriin kirja "Kuinka ananas kuoritaan". Siinä vasta kiinnostaa asiaa kodinhoidosta.


 Kirjan johadannossa sanotaan näin: "Meillä kaikilla on puutteita arkitaidoissamme, ja useimmat meistä ovat valmiita välttelemään viimeiseen asti niiden korjaamista - ... Oppaasi ei yritä uskotella, että muodikkaan sitruunanpuristimen hankkiminen keittiöön on avain kodin onneen... Tämä opas lähtee oletuksesta, että mieluummin makaisit sohvalla kuin lakaisisit sen alustaa ja että pölynimurin rakosuutin tuottaisi sinulle mielihyvää ainoastaan, jos se olisi tehty suklaasta."

Varsin hauskoja asioita kirjasta löytyykin alkaen nykyisin kauhean muodikkaasta "Elämä järjestykseen" osiosta.  "Sotkujen mukana poistuvat myös huolet. Mikäli sotkuisuus on keskeinen osa sinua, noudata tätä kaksitoistakohtaista ohjelmaa, niin pääset eroon rojuistasi." Pitäisi vissiin noudattaa, koska tässä talossa on niiiiiin paaaaljon tavaraa, mutta ei mitään liikaa!!!4 kommenttia:

 1. Saisinkohan lainata tuota viimeistä? Naapurilla on ihan liikaa tavaraa! Tai tee päivitys tuosta 12 kohdan ohjelmasta! Kiinnostaa varmaan muitakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lainata voin, kunhan olen kaiken ensin sisäistänyt ;) Postausta en tee ennenkuin olen toiminut itse ohjeiden mukaan, siis en koskaan

   Poista
 2. Sama kirjanhamstrausongelma täällä. On tosi vaikea ohittaa kirja-alepinoja tonkimatta. Käytän myös paljon kirjastoa, mutta tietopuolisia kirjoja on kiva hankkia kotiin, niin ne ovat käytettävissä juuri silloin, kun tarvitsee. Eli käsityö- ja puutarha- sekä luontokirjat tulevat kotiinkannetuiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, että on muitakin kirjahamstereita :) Tänään kävin Helsingissä ja kun oli aikaa, niin tottakai piti mennä kirjakauppaan. Puutarhapuolella harhailin, mutta mitään ei tarttunut mukaan. Käsityöpuolelle en edes ehtinyt, joten rahat säästyivät...

   Poista