maanantai 24. kesäkuuta 2013

Olen painepesurin onnellinen omistaja

Kyllä, juuri tulin K-Raudasta ja kanssani kotiin saapui uutuuttaan hohtava Kärcherin painepesuri. Tiedän jonkun heti ajattelevan, että "Mitä, mitä???? Sehän just eilen lainasi meiltä painepesuria" Niin lainasinkin, kun minusta kaikkia laitteita ei tarvitse itse omistaa, mutta... Valitettavasti lainalaitteella en pystynyt tekemään sitä mitä halusin :( niin pakko oli hankkia oma, ihan pakko.Mihin siis tarvitsen painepesuria ? Saunamökin pesemiseen ennen maalaamista. Huomasin jo pari vuotta sitten pestessäni asuintalon seiniä, kuinka kätevä painepesuri (lainalaitteella silloinkin) onkaan. Sillä oli helppo kastella seinät, levittää puhdistusaine ja lopuksi huuhdella. Ja samanlainen operaatio oli tarkoitus tehdä myös nyt ja kaikki samalla laitteella. Valitettavasti lainalaitteeni ei halunnut suihkutella pesuainetta korkealla paineella, ainoastaan käsisuihkulla, jos olisi saanut paineputken irti (en saanut).

Koska pesuaineen levittäminen ei onnistunut painepesurille, otin perinteiset keinot käyttöön eli pitkävartisen pesuharjan ja tikapuut. Ei onnistunut, koska seinässä on rimalaudoitus, joten harja ei mahtunut rimojen väliin. Yritin vielä pelkällä harjalla ja tikapuilla kurkotellen, mutta hermothan siinä meni ja pesuaineet tippui naamalle, ei kuitenkaan silmille, kiitos suojalasien.

Niin sitten siistin pesuvälineet pois ja tulin sisälle miettimään vaihtoehtoja. Ainoa, jonka keksin, oli hankkia oma painepesuri, sellainen jolla pystyy ruiskuttamaan pesuainetta helposti. Eikä tarvinnut kovin kauaa surffailla netissä, kun löysin mielestäni itselleni sopivan. Ja sitten rupesin etsiskelemään, että saako juuri sitä mallia täältä. Ei näyttäisi olevan oikein missään... Just mun tuuria, ettei sitä mallia ole kaupoissa. Päätin kuitenkin lähteä katselemaan valikoimia, koska tiedän mitä haluan.

K-Raudassa ei tietenkään saa palvelua, mutta löysin painepesurihyllylle itsekin ja yllätyksekseni huomasin, että valitsemaani mallia on saatavilla, vaikka netin mukaan ei ole. Yritin kauhean asiantuntevasti tutkia mallikappaletta, ja tein ostopäätöksen. Joten nyt olen painepesurin onnellinen omistaja :)

2 kommenttia:

  1. Onneksi olkoon! Toivottavasti alakerran isäntä ei näe tätä, haluaa muuten heti ostaa uuden painepesurin asuntoyhtiömme laskuun.

    VastaaPoista
  2. ;) Uusi painepesuri oli ihan loistava!!!! Pari tuntia ja mökin 3 seinää oli pesty. Huomenna etuseinä ja tuulikaapin seinät, tänään en enää jaksanut. Hyvillä välineillä on ilo työskennellä :)

    VastaaPoista