tiistai 25. kesäkuuta 2013

Mattopyykillä

Joka kesä pitää pestä matot!!!! Joo, niin pitäisi, mutta täältä on melkein 10 kilometriä lähimmälle matonpesupaikalle, joten mattojen pesu on jäänyt tekemättä kahtena edellisenä kesänä. Ja sen kyllä huomaa...

Aamulla jatkoin saunamökin pesua, etuseinä ja tuulikaapin seinät oli enää jäljellä. Ne oli nopeasti pesty, joten seinien kuivuttua pääsee maalaamaan.

Painepesuri oli sopivasti esillä, joten voisin kokeilla onnistuuko mattojen pesu. Vanhempani ovat jo vuosia pesseet mattonsa painepesurilla, joten miksen siis minäkin... Ainoa ero on, että vanhemmillani on mattojen tampausteline, minulla ainoastaan kevyt tuuletusteline. Mutta kokeillaan... Hienosti onnistui, kunhan välillä piti kiinni maton reunasta, ettei teline kaatunut.


Mattojen pesu on rentouttavaa puuhaa, ja tänään myöskin virkistävää. Varjossa lämpötila on 26 astetta, mutta roiskuva kylmä vesi viilensi mukavasti. Harmi, että en omista enempää mattoja, joten nyt on ruvettava joko maalaamaan tai kitkemään. Mutta ensin siesta...

2 kommenttia:

  1. Matonpesu on kyllä mukavaa ja varsinkin painepesurilla. Joskus pesin iteki semmosella, niin tuli reikä mattoon ;D, oli semmonen kumipohjanen matto ja liian kova paine.

    VastaaPoista
  2. Juu, tarkkana saa olla, ettei tee reikiä mattoon. Tuo kuvassa oleva matto olikin aika hauras, vaikka isoäitini on sen aikanaan tosi tiukaksi kutonutkin. Sisareni lemmikkimarsu kun söi siitä aikanaan joitakin raitoja, joten sen takia matto on hiukan hauras, mutta niin muistorikas, ettei sitä halua hajottaa.

    VastaaPoista