keskiviikko 26. syyskuuta 2012

Lähilihaa

Tänään kävin kotimatkalla hakemassa 30 kiloa Limousin-karjan lihaa. Hurja määrä...

Hurja määrä, kun se on kaikki omalla pöydällä. Kaikki liha ei todellakaan ole itselleni, vaan kyseessä on kimppatilaus. Puolet lihasta on jauhelihaa, puolet kokolihaa (erilaisia paisteja, ulko- ja sisäfilettä, entrecotea). Ja osa paisteista on mukavankokoisia uuniin laitettavia.

Tässä herääkin kysymys, että kumpaa lihaa vastaisuudessa ostaa. Kaupungin alueella on 2 tuottajaa, joilla on suoramyyntiä. Toiselle tuottajalle on matkaa 20 - 30 kilometriä ja toinen on ihan työmatkan varrella. Sieltä toisesta paikasta saa lisää 15 kilon erissä, kun taas lähituottajalla minimierä on 30 kiloa. Molemmat tuottajat voi laskea lähiruuaksi, mutta jotenkin silti ajattelen, että tämä toinen on enempi lähiruokaa, koska ajan heidän tilastaan päivittäin ohi.

Huomiseksi on jo suunnitteilla punajuuripataa. Kun vain muistaisi, mistä se ohje on.... kauppalistalle ainakin homejuustoa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti