tiistai 1. toukokuuta 2012

Toukotöitä

Kasvatuslaatikkoprojekti etenee mukavasti... Sivuseiniä ja päätylautoja on jo maalattu kahden laatikon verran. Niitä pääsisi huomenissa jo kokoamaan... Mutta taitaa ilta mennä kirjallisissa töissä, nimittäin veroilmoitus täytyy palauttaa viikon kuluttua. Muutenhan se on jo valmis, vain kotitalousvähennykset pitää vielä laskea ja tarkistaa.

Olen miettinyt ja pohtinut kylvöaikatauluja. Lähes joka lähteessä annetaan eri ohjeita, niin että on vaikea tietää, mikä on oikea ajankohta. Päätin ottaa toteutettavaksi ohjenuorakseni sen, mitä siemenpussien takana sanotaan. Avomaankurkku, spagettikurpitsa ja kesäkurpitsa suositeltiin kylvettäväksi huhtikuun lopulla. Niinpä kylvin ne tänään... Ihania lajikenimiä niillä oli: White long ja bimbostar... Jo nimistä tulee hyvälle tuulelle.

Nyt vaan toivon, että kasvatus onnistuu. Viime vuonna kylvin myös White long -kesäkurpitsaa, mutta se ei viihtynyt savimaassani. Toivottavasti tämä vuosi on parempi tulevassa kasvatuslaatikossa. Kasvualustaksi tarjoilen kaninpapanoilla ryyditettyä multa-saviseosta. Ajattelin myös kokeilla, josko liiterissäni majailevat vanhat ikkunat sopisivat laatikolle kanneksi. Olisi niillekin jotain hyötykäyttöä.

Aivan ihaillen katselin netistä Eden pihaklubin jaksoa, jossa esiteltiin Lahdesta aivan mahtava hyötytarha. Omistaja kertoi, että sieltä saadaan koko klaanin talven ruuat. Mieletöntä!!!! Minä haluaisin samanlaisen, mutta sitä ennen tarvitsen kunnollisen kellarin. Itse asiassa maakellarin paikka on jo valmiiksi mietittynä, mutta toteutus on vuonna X.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti