sunnuntai 13. toukokuuta 2012

Pölyttäjiä kaivataan

Viikonloppu vierähti mukavasti vanhempien luona. Kiinnostavaa oli sielläkin tehdä pihakierros ja huomata kuinka paljon pidemmällä kevät on 100 kilometriä lännempänä. Omissa pihakoivuissa ei ole vielä lehtiäkään, narsissit ja parvitulppaanit sentään kukkivat.



















Mutta iloinen yllätys oli äsken tehdyllä pihakierroksella. Valko- ja punaherukka sekä karviainen, niissä oli jo nuppuja. Lehdet olivat vielä minimaalisen pienet, mutta niin vaan oli kukkanupputerttuja näkyvissä. Kunpa nyt vaan sää lämpenisi ja pölyttäjät lähtisivät liikkeelle. Ongelmana on tietysti se, että marjapensaiden lähellä ei ole mitään houkutuskasveja. Nyt pitäisikin ruveta katselemaan perenna- ja kesäkukkakirjoja, josko löytyisi joku tuoksuva, pölyttäjiä houkutteleva laji marjapensaiden lähelle. Hyviä vinkkejä otetaan vastaan....

1 kommentti:

  1. Talvi oli ainakin mehiläisille rankka, mutta toivottavasti muilla pölyttäjillä meni paremmin. Alkukevään suosikki mehiläisillä on ainakin paju. En tiedä kuinka suuri piha sinulla on tai millaisella seudulla olet, mutta jos haluat varmistaa satosi jatkossakin kannattaa ottaa yhteyttä paikallisiin mehiläistarhaajiin ja tiedustella olisiko mahdollista saada pesä oman tontin lähelle :)

    VastaaPoista