lauantai 17. maaliskuuta 2018

Kurssi jatkuu

Tänään jatkui Vanhan Porvoon valokuvaus -kurssi. Aamulla istuimme 3 tuntia tietokoneiden ääressä ja opettelimme käyttämään kuvankäsittely-ohjelmia.

Ymmärrän kyllä, että kuvien värejä hiukan parannellaan, ehkä jopa sen että kuvista poistetaan rumia yksitiyskohtia, mutta että kuviin lisätään yksityiskohtia... Ei ole minun juttuni!!! Photoshoppaus antaa valtavat mahdollisuudet kuvien jälkikäsittelyyn. Kysyin opettajaltamme, että kauanko hän käyttää aikaa yhden valokuvan käsittelyyn. Kuulemma tunnista pariin viikkoon. Hänen kuvansa ovat upeita, mutta ovatko ne valokuvia vai kuvankäsittelyllä luotuja kuvia ????

Tässä pari kuvankäsittelyn kautta kulkenutta otosta. Toinen on vähemmän käsitelty kuin toinen...Aiheena oli rakennukset ja yksityiskohdat. Saatoin onnistua :)

Aurinkoista viikonloppua!!!!!

7 kommenttia:

 1. Hiljan oli Hesarissa keskustelua photosoppaamisesta Fotofinlandia-ehdokkaiden julkistuksen yhteydessä. Ehkä olisi parempi, että etenkin kilpailuissa järjestettäisiin kaksi sarjaa, joissa toisessa keskityttäisiin perinteisen valokuvaamisen arvoihin ja toisessa miteltäisiin käsitellyillä kuvilla. Jonkin verran kuvia täytyykin käsitellä esimerkiksi kokoa säätämällä erilaisiin käyttötarkoituksiin. Hyvien valokuvien saaminen on taito sinänsä, eikä esteettistä silmää korvata välttämättä tekniikalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se olikin hyvä juttu siitä Foto-Finlandiasta ja Photoshop-Finlandiasta. Minä haluaisin itse oppia ottamaan hyviä kuvia kameralla, enemmän sommitteluoppia kuin kuvankäsittelyä. Jotain ideoita sain siitäkin tällä kurssilla

   Poista
 2. Itsekin vierastan tuota kuvien käsittelyä, mutta niinpä kuvani ovat sitten kaikkea muuta kuin hyviä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yleensä minäkin vaan rajaan kuvia, siinä käsittelyni. Ehkä nyt uskaltaudun vähän enemmän säätämään värejä ja kontrastia ja varjoja.

   Poista
 3. Minusta se käsittelyn raja menee tuossa, jos sinne lisätään jotain. En ihan ymmärrä. Itse rajaan ja käsittelen kontrastia yms. tarpeen mukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä, ei lisäyksiä!!!! Tämä kurssi opetti kriittisyyttä valokuvien tulkintaan, koska kuvia on niin helppo muokata kuvankäsittelyllä.

   Poista
 4. Kuvankäsittely herättää usein keskustelua ja rajoista onkin hyvä keskustella. Pitkälle viety kuvankäsittely on varmasti oma taiteenlajinsa, mutta se saisi minustakin kilpailla tällöin omassa sarjassaan. Valotuksen säätäminen, kontrastin lisääminen ym. ovat kuitenkin sellaista perussettiä, jota teen kuvilleni käytännössä aina. Joskin minä käsittelen kuviani enintään 5 minuuttia tunnin tai viikon sijaan :D

  VastaaPoista