lauantai 6. toukokuuta 2017

Tilanahtautta

Riippapelargoni 'Okka'
Kylväminen on kivaa, kouliminen ei ehkä niinkään kivaa, mutta sitäkin on pakko tehdä, jos harrastaa hajakylvöjä ja heittelee liikaa siemeniä... Ja koulimisesta seuraa ruukkuarmeija ja tilanpuute... Ja vielä kun omistaa runsaasti pelargoneja, niin kaaos on valmis...

Olohuoneeseen virittelin jo aiemmin hyllyn nojatuolin käsinojien varaan, mutta senkin täyttyi ja lisätilaa tarvitaan. Kun ilmatkin lämpenivät, eikä rakennusmestarini ehdi tekemään tuulikaappiani valmiiksi ihan vielä, päätin ottaa tuulikaapin kasvikäyttöön.

Vielä en arvaa asentaa kukkalautoja. Ne häiritsisivät ikkunoiden listotusta, mutta penkin saa helposti siirrettyä pois... Hankin jo viime syksynä Ikeasta istuinpenkkejä tuulikaapin molemmille puolille. Niistä kasasin toisen, aluslaatikon jätin vielä pakettiin...Taas tuli vähän lisätilaa taimille. Lämpömittari on välttämätön varuste, koska tuulikaapissa ei ole lämmitystä.
Vasen puoli
Tuo korkea pelargoni oli ex tempore -ostos viime viikolta. Kävin kuluttamassa aikaa Vantaan Porttipuiston Hongkongissa ennen valokuvauskurssia ja siellä oli riippapelargoneista kasvatettuja pylväitä. Ja mikä parasta, ainakin tällä yksilöllä oli nimi, lajikenimi kerrottu lapussa. Lähikuva kukasta on postauksen alussa.

Keijunmekko ja amppelitomaatti
Oikealle puolelle tuulikaappia on hankittu samanlainen penkki kuin vasemmalle. Mutta tällä hetkellä oikealla puolella on kukkateline, joka odottaa siirtoa ulos.


Amppelitomaattini ovat kumman pystykasvuisia. Honteloitakin ovat, mutta se johtunee liian hämäristä kasvuoloista. Nämä saivat vain sivuvaloa, valon alle pääsevät vain pelargonit!!! Ehkäpä tuulikaappi on valoisampi ja myöskin viileämpi kasvupaikka.Esikot hankin Helsingin puutarhamessuilta ja vieläkin ne malttavat kukkia. Mutta he ovatkin olleet kaiken aikaa tuulikaapin viileydessä. Viikon parin päästä istutan heidät ulos, ajattelin odottaa yöpakkasten loppumista. Saa nähdä loppuvatko koskaan, kun ensi viikollekin on taas luvattu räntää. Kummallinen kevät.


Onneksi tänäänkin on ollut kaunis ja lämmin keli, joten suurin osa päivästä on kulunut ulkohommissa. Aurinko ja lämpö tuo ihmeellisesti lisäenergiaa, mutta illalla onkin sitten ihan puhki. Huomennakin pitäisi olla kaunista, vaikkakin jo paljon viileämpää. Suunnitelmissa olisi jatkaa kukkapenkkien kitkemistä. Perennat ovat lähteneet kiitettävästi kasvuun, mutta vielä paremmin kasvavat voikukat ja leinikit. Töitä riittää :)

11 kommenttia:

 1. Upeat taimet sinulla! Kyllähän sitä kekseliäisyyttä tarvitaan kun tilan ahtaus tulee ajankohtaiseksi. Mutta kevät etenee, pian saa taimet jo istuttaa ihan ulkosalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kekseliäisyys on todellakin tarpeen. Yksineläjänä saan onneksi täyttää kaikki paikat kasveilla, ei tarvitse muiden mielipiteitä kysellä. Mutta vieraiden tulo saattaakin sitten ahdistaa, ainakin lapsivieraiden.

   Poista
 2. Hienot taimet. Tilanahtaus on ainainen ongelma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos...Kohta onneksi päästään kasvihuoneeseen, toivottavasti

   Poista
 3. Katselin Honkkarissa pylväspelaguuta, mutta en sitten ostanut. Aina niiden pitää laittaa esille kaikenlaisia houkutuksia.
  Muistutus on valoisa, joten varmasti kasvit tykkäävät. Ja jos tulee kylmä, laita harsoa suojaksi. Nopea ja helppo pika-apu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harso, tottakai... Se on liian yksinkertainen apu, enpä tullut sitä edes ajatelleeksi, Kiitos :)

   Poista
 4. Hyvä lisätila kasveille! Keväällä puutarhurin täytyy olla kekseliäs. Onneksi uusia sisustusratkaisuja syntyy helposti :)
  Suloiset esikot!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lisätila on todellakin aina tarpeen. Joka vuosi päätän vähentää esikasvatettavien määrää, mutta silti niitä riittää ja riittää...

   Poista
 5. Minulla menee valon kanssa juuri toisinpäin. Tomaateille parhaimmat valot ja pelargonit saavat sen, mitä jää jäljelle.

  VastaaPoista
 6. Virkeitä taimia! Hyviä ratkaisuja olet keksinyt tilanahtauteen. Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 7. Tuulikaappi on varmasti hyvä paikka sen viileyden vuoksi. Minulla on sisätiloissa niin lämmintä ja kuivaa, että taimet kuolevat suurella todennäköisyydellä.

  VastaaPoista