maanantai 1. toukokuuta 2017

Kesä ?

Uskomatonta, että lauantaina (29.4) satoi 5 senttiä lunta, mutta tänään (1.5) oli jo ihan kesäinen keli... Parhaimmillaan lämpömittari näytti yli 17 lämpöastetta, nytkin vielä 13,3 astetta. Lumesta ei ole tietoakaan :)

Idänsinililjoja likakaivolla

Vappu on suomalaisen työn juhla, joten sitä on juhlittava työtä tekemällä... Lähdin aamusta heti ulos, pesin pyykkinarut, ja kannoin kaikki pestyt pyykit ulos kuivumaan.

Mitähän sitten... Eilen sain mahtavan uuden idean pihalle, mutta ehkä pitäisi kuitenkin saada entiset valmiiksi ennenkuin aloittaa uutta. Tästä ideasta myöhemmin...

Niinpä rupesin siirtämään kivituhkakasaa uuden kasvatuslaatikon tieltä. Piti riisua takki, niin mukavasti aurinko lämmitti... Sitten vaan laatikko paikoilleen ja ympäristö valmiiksi...

 

Ennen kuvaa en kehdannut ottaa, vaikka rikkaruohot olivatkin vielä matalia. Työ ei valmistunut kokonaan, koska en uskaltanut vielä maalata tuon uusimman laatikon reunoja. Laatikko on seissyt viikon verran pihalla, niin luultavasti se on vielä kostea.  Loppuviikosta pääsen varmasti jo maalaamaan, jos ei lisää vettä ole luvassa. Laatikon reunaan kiinnitän köynnöskaaren. Kaaren toiseen päähän tulee myös laatikko, mutta se on vielä lautoina.

Kivituhkan ja sepelin kärräyksen jälkeen lähdin etupihan uudelle alueelle. Siellä alkaa seuraavan istutusalueen kitkeminen... Melkoista savikkoa :( Mutta onneksi vieressä on kukkiva liikenneympyrä...

Liikenneympyrä
Eivät persiansinililjat kovin hyvin erotu tuosta ylemmästä kuvasta, mutta päätin senkin laittaa näkyviin. Persiansinililjat sain Oma Piha -lehden lukijalahjana (postimaksu piti maksaa). Ovat aika söpöjä :)Nyt voisin paljastaa uuden projektin... Tämä kohta on todella hankala ruohonleikkuussa, siksipä pensastuet ovat entiset. Ajan aina liian läheltä... Entäpä jos poistan nurmikon näiden pensaiden välistä ja istutan keskelle vaikkapa jonkun muun marjapensaan ?


Minua kiinnostaisi fourberry eli kultaherukka. Mutta se ilmeisesti haluaa ristipölytyksen toisella fourberry lajikkeelta, enkä ajatellut lisätä kuin yhden pensaan. Tai sitten siirrän likakaivon luona huonosti kasvavan raparperin tuohon keskelle... Vähän täytyy vielä makustella tuota suunnitelmaa, mutta sen teen nopealla aikataululla...

Aurinkoista toukokuuta 💥

8 kommenttia:

 1. Onneksi lumet lähtivät pikaisesti! Suloisia kukkijoita. Uusi laatikko näyttää hyvältä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin onneksi, olisi todella masentavaa, jos toukokuussa olisi vielä lunta

   Poista
 2. Nämä päivät ovat olleet keskenään kovin erilaisia.

  Hyvältä näyttää sinun istutusalueesi. Köynnöskaari kuulostaa hienolta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkäsin itsekin köynnöskaariportista viime kesänä. Silloin se oli vaikea saada pysymään pystyssä ja siitä sainkin idean rakentaa lisää laatikoita.

   Poista
 3. Kovasti on pihanäkymä vaihdellut viime päivinä. Nyt on ihan kevät, mutta lauantaina oli täysi talvi. Yritä nyt siinä sitten pysyä mukana!
  Sinullapa onkin mukavat suunnitelmat ja projektit aluillaan :) Toivotaan, että kelit nyt suosivat pihatouhuja viimeinkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakko tosiaan toivoa, että lunta ei sada enää toukokuussa. Se olisi katastrofaalista...

   Poista
 4. Hyvältä näyttää! Toivotaan, että kevät vihdoin saapui

  VastaaPoista