lauantai 18. helmikuuta 2017

Pieni muutos

Tänään alkoi loma, eilen alkoi flunssa. Tylsää, mutta päätin silti yrittää selvitä tästä positiivisella asenteella. Jos ajattelen, että loma menee pilalle, niin meneehän se. Ajattelen, ainakin vielä, että tuleepahan levättyä, varsinkin kun en mitään ihmeellisempää ole edes suunnittelut loman varalle. Vain päiväristeily Tallinnaan... Enkä muuten ole menossa edes Karnaluksiin. Kumu oli suunnitelmissa, mutta se ei ole talviaikaan auki edes tiistaisin. Suunnitelmat on vielä auki, mutta eipä neljässä tunnissa paljoa ehdikään. Yksi ostos on suunniteltu, haluan maistaa Suomi 100 -likööriä eli VanaTallinna lakritsaa.

Moni yritys mainostaa tuotteitaan Suomi 100-teemalla, tänään tuli hankittua Suomi 100 -sakset, koska muulla värityksellä kyseisen kokoisia saksia ei ollut tarjolla... Minulle olisi kelvannut ihan yksivärisetkin...

Muutama viikko sitten Eurokangas julkaisi oman Suomi 100 -kangasmallistonsa ja minä olin myyty yhden kankaan kohdalla. Kansallismaisema sytytti minut!


Tässä on sitä jotain... Ja syksyllä ikkunanpesun yhteydessä totesin vanhojen makuuhuoneen verhojen haalistuneen ikävästi eli uusille on tarvetta... Viikko takasin kävin paikanpäällä kaupassa tarkistamassa kankaan värityksen, olen jo oppinut, että kuva voi vääristää värejä paljonkin. Tämä kangas oli luonnossa ihan yhtä kaunis kuin kuvassa. Niinpä jäin odottamaan tilipäivää...

Tilipäivä oli viikolla ja tänään kävin ostamassa kankaan... Parin tunnin levon jälkeen aloitin verhokapan ompelun.Tykkään edelleen, vaikka täytyy sanoa, että kahdesta palasta ommeltu verho ei niin kaunis kuin ajattelin. Olisipa kankaan saanut tuplaleveänä (n. 3 m) tai sitten toisen raportin peilikuvana.

Huomenna jatkan projektia ompelemalla sängylle 2 koristetyynyä loppukankaasta. Loppuillan käytän kuitenkin lepäämiseen ja neulomiseen. Löysin nimittäin aivan ihananväristä sukkalankaa....


Sanotaan, että suutarin lapsilla ei ole kenkiä ja se pätee ainakin tässä talossa. Omat villasukkani ovat ihan puhkikuluneita, koska neulon kaikki sukat lahjaksi tai myyntiin. Nyt löytyi sitten sellainen lanka, josta on pakko neuloa itselle sukat...

Mukavaa viikonloppua!!!

9 kommenttia:

 1. No olipa harmillinen loman alku, mutta nyt voit ainakin levätä.
  Kivat verhot.

  VastaaPoista
 2. Kaksi viikkoa flunssassa kärvistelleenä toivon sinun pääsevän vähemmällä. Mutta, kuten sanoit, asenne ratkaisee. Ainakin on tullut levättyä oikein perusteellisesti.
  Upea kangas. Parhaimmillaan se olisi varmaankin viisi metriä korkean huoneen ikkunassa. Näihin meikäläisen ampumaluukkuihin ei kovin isokuvioista kangasta kannata ostaa. Hyvin tuo kankaan veden väri sopii seiniesi sinisyyteen.
  Näin kuvan oranssisävyisestä Polaris-langasta yhdistettynä valkoiseen. Tuota samaa vihreäsävyistä olen myös ostanut. Tykkään kovasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, lepo on paras lääke. Hyvän kirjan tai neuleen kanssa saa hyvin levättyä.
   Olen kanssasi samaa mieltä, että tuo Kansallismaisema-kangas on parhaimmillaan korkeana verhona, ei tuollaisena kappana. Saa nyt kelvata muutaman vuoden :)

   Poista
 3. Paranemista!

  On se vaihteeksi kivaa neuloa myös itselleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Jotenkin sitä on vaan niin ahne, että mieluummin neuloo myyntiin, mutta onpa kiva saada itselleenkin jotain uutta :)

   Poista
 4. Pitääköhän lähteä katsomaan millaisia kankaita on tullut. Hienohan tuo on.
  Tuota sinivalkoista lankaa ostin, tekis mieli katsoa millaset sukat tulis yksin siitä. Neuloin sitä valkean kanssa.
  Pikaista parenemista, ennen loman loppua :)

  VastaaPoista
 5. Harmillista, että flunssa otti ja iski juuri loman kynnyksellä. Nopeaa paranemista!

  VastaaPoista