sunnuntai 19. kesäkuuta 2016

Etupihan kukkakierros

Kukkapenkkejä suunnitellessa olisi tärkeää muistaa, että siellä olisi aina jotain kukassa. Etupihan kukkapenkeissä en ole ihan onnistunut saamaan jatkuvaa kukintaa. Mutta sitä korjaavat eiliset ostokset Lammilta... Mutta onpa etupihalla sentään muutamia kukkia, ei pelkkää vihreää lehtimassaa.

Minulla on 2 eri henkilöiltä saatua keltapäivänliljaa... Kuitenkin ovat ihan erikeltaisen sävyä ja kukatkin ovat erimuotoiset. Onko toinen keltapäivänlilja ja toinen kultapäivänlilja, kauniita ovat molemmat.
Kummankin päivänliljan pitäisi olla suhteellisen vanhaa perua eli eivät ole mitään ihan uusia lajikkeita. 

Liljoista kukinnan ovat aloittaneet ruskolilja ja keväinen liljahankintani 'Jet Fire' (kelta-oranssi). Jet Fire on ihan yhtä loistavanvärinen kuin liljapussin kuvassa, mutta ihan hirveän hyvinvoivalta se ei näytä.


Lilja 'Jet Fire'
Ruskolilja

Korallikeijunkukka, jonka epäilin menehtyneen keväällä, innostuikin uuteen kasvuun ja kukkimaankin...

Korallikeijunkukka
Aiemmin keväällä kyselin, että voisiko tämä olla keltavaleunikko ja onhan se!!! Ihanaa, että hän säilyi hengissä!!!
Keltavaleunikko

Akileijoista tykkään, mutta tämän yksilön kohtalo menee harkintaan. Olen hänet itse siemenestä kasvattanut, siemenpussissa luki Akileija puna-keltainen. Hm, sanoisin värin olevan enemmän vaaleanpuna-keltainen.  Kiinnostuneena odotan kuitenkin tuon vasemmalla puolella olevan nupun avautumista, koska nuppu on kokokeltainen, toisinkuin tämän vaaleanpuna-keltaisen nuppu.


Vaikka välillä harmittaakin nämä epäonnistuneet siemenkasvatukset, niin silti aion jatkaa kasvatuksia... Koskaan ei voi tietää, mitä saan aikaan... Nyt yritän vahtia varjohiipan siementen kypsymistä, jos saisin sitä lisättyä omilla siemenillä...

Onneksi ensi viikolle on luvattu poutaa, niin pääsen vihdoinkin jatkamaan uuden alueen kitkemistä, rupeaa jo tympimään tämä sisällä oleilu...


5 kommenttia:

 1. Ihanan kukkaisaa!
  Heii, tuo akileijahan on ihan täydellinen! Jos siemenpussissa olisi tuollaisen kuva - ostaisin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä lisäys: kasvatin tänä keväänä muutamaa erilaista akileijaa, joista yksi oli nimeltään jokin Custard, mielessäni nimesin sen sinappi-ketsupiksi punakeltaisen värin vuoksi :) Vuoden kuluttua sitten nähdään mitä siitäkin tulee vai tuleeko mitään. Jännitystä elämään!

   Poista
  2. Tämä akileija on kasvatettu siemenkirjeestä saaduilla siemenillä. Koska akileijat on herkkiä risteytymään, joten kotipuutarhurin vapaapölytteiset siemenet voivat olla mitä tahansa, mutta siinä piilee siemenkasvatuksen hauskuus.

   Jos olet kiinnostunut tämän akileijan siemenistä, niin voin niitä myöhemmin lähettää. Mutta ne ovat vapaapölytteisiä.

   Poista
 2. Hienoa kukintaa pihallasi. Minäkin uskoisin juurikin noiden kahden päivänliljan olevan kelta- ja kultapäivänlilja. Minusta tuo vähän "väärän värinen" akileija on tosi hieno. Minä antaisin sen kasvaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, näin itsekin ajattelin noista päivänliljoista.

   Minä luulen, että tuo vääränvärinen akileija saattaa joutua muuttamaan, mutta siitä myöhemmin lisää...

   Poista