sunnuntai 8. marraskuuta 2015

Isänpäivän puuhastelua isän kanssa

Mummin ihanat lehtikaktukset

Meille on muodostunut perinne. Autooni vaihdetaan talvirenkaat isänpäivänä. Isällä on hyvät tilat säilyttää renkaita ja myös hyvät välineet renkaiden vaihtoon. Siis muutakin kuin takakontista löytyvät ristikkoavain ja vempula tunkki. Ja miksi se vaihto pitää tehdä juuri isänpäivänä ? Se on viikonloppu, jolloin olen aina vanhempieni luona.

Joinakin vuosina olen joutunut ajamaan vanhempieni luo jo ennen isänpäivää, kun ensilumi on satanut liian aikaisin. Tämä vuosi oli erityisen jännittävä, toivoin todella kovin, että lunta ei saada ennen isänpäivää, koska vanhempani olivat matkoilla edeltävän viikon. Ei tullut onneksi lunta, mutta tiet olivat aamuisin jäisiä. Rauhallisella ja varoivaisella ajotavalla mustasta jäästä selvittiin.

Nyt minulla on talvirenkaat, nastarenkaat, alla. Eihän se renkaiden vaihto yhtä nopeasti suju kuin formulakilpailuissa, mutta melko nopeasti kuitenkin. Isä irrottaa pultit, minä merkitsen ja vien pois vanhan renkaan ja hän laittaa uuden renkaan paikoilleen. Vielä kiristys ja ilmanpaineiden tarkistaminen ja kaikki on valmista :) Aikaa menee noin 15 minuuttia.

Renkaiden vaihdon jälkeen pyysin isääni toimimaan neuvonantajanani. Olin ostanut uudet tuulilasinpyyhkijänsulat ja ajattelin kokeilla vaihtaa ne itse. Helpommin sanottu kuin tehty... Joo, vanhoissa pyyhkijöissä oli selkeästi merkitty nuolella, että mitä piti tehdä. Pina ja vedä. Tehty, mutta entäpä sitten, koska sulka ei irronnut ? Isi joutui töihin... Hänkin joutui räpläämään kauan ennenkuin saatiin sulka irti. Piti ottaa työkalut apuun, pihdit ja ruuvimeisseli. Ja ohjekirjaakin piti lukea...

Olin ostanut tarvikesulat, en automerkin omia sulkia. Paketissa oli sulan lisäksi 4 erilaista kiinnitysosaa. Niitä sitten pähkäiltiin, että mikä on minun autooni sopiva, koska yksikään ei ollut täsmälleen samanlainen kuin alkuperäinen kiinnitysmekanismi. Yksi näytti sopivimmalta... Mutta varmuutta ei ollut. Käyttöohjeissa oli QR-koodi ja sen takana opasvideo. Katsoimme sen, mutta se ei tuonut yhtään apuja. Kokeilemalla sai isä pyyhkijänsulan kiinnitysosaan ja lopulta pyyhkijän varteen kiinni. Jestas, mikä homma!!! Toinen sulka vaihtui onneksi jo helposti ja nopeasti.

Niin oli mukava ajella kotiin sateisilla, pimeillä ja ruuhkaisilla moottoriteillä, kun märästä tuulilasista näki läpi ja alla oli talvirenkaat.

Kiitos Ihana Isä!!!!


1 kommentti:

  1. Isälläsi on taitoa ja tietoa. Ihanaa laatuaikaa teillä ja mukavia muistoja jää sinulle noista yhteisistä hetkistä*♡*

    VastaaPoista