sunnuntai 18. lokakuuta 2015

Syysloma

Pimeyden torjuntaa pihalla


Syysloma on ohi... Sainko mitään aikaan, sain :) Vieraita oli koko viikko: ensin sisareni 5 lapsen kanssa ja heidän jälkeensä ystäväni kahden lapsen kanssa. Lapset olivat ihanan auttavaisia, sisareni lapset haravoivat pihalta lehtiä kasoihin, lastasivat niitä kottikärryyn ja lopuksi minä kärräsin kottikärryn lapsineen kompostiin. Meillä kaikilla oli hauskaa :)

Ystäväni lapset puolestaan innostuivat siistimään metsänpohjaa risuista. Kivaa se oli, koska risut sai heittää nuotioon. Oli aivan oivallinen keli (kostea ja tyyni) polttaa vanhat risukasat pois.Yllättävän paljon risuja löytyikin, tuli paloi kahtena päivänä...  Lisää risuja tulee, kunhan saan isäni puunkaatohommiin talvella...

Vaikka lapset olivat innokkaita haravoimaan, niin riitti sitä siivottavaa minullekin. Minä en koskenut haravaan, vaan otin uuden melunaiheuttajan käyttöön...


Välillä käytin laitetta imurina, nurkissa, talon vierellä, muotopuutarhassa. Imurina laite oli todella hidas ja painava. Isoilla alueilla käytin laitetta puhaltimena ja silloin työskentely oli nopeaa. Vaikka vahinkojakin sattui... Eli puhalsin lehtiä vasta siivotulle alueelle, mutta oppia ikä kaikki. Ensimmäistä kertaa tätä tein...


Haastetta puhaltamiseen toi sähköjohto. Halusin sähkökäyttöisen, koska en luota akkujen kestoon, enkä toisaalta halunnut moottorikäyttöistä, jota en välttämättä saisi käyntiin. Täydellinen Bosch ei ole, mutta tulen toimeen. Parempi se silti on, jos vertaa haravaan.

Sisareni kanssa sisustimme hiukan kotiani... Hän oli ostanut minulle portin. Aiemmin portailla on pidetty patjaa esteenä, välillä tavararöykkiöitä, mutta nyt sitten on oikea lapsiportti... Yhdessä me asensimme tämän seinään kiinni. Vastakappale siitä puuttuu, koska se pitäisi kiinnittää kiviseinään. Siihen meidän taitomme eivät riittäneet, joten jäämme odottamaan apua. Aika hyvin portti toimi näinkin. Vain kerran 1½-vuotias sai portin auki ja pääsi portaisiin.Enää ei pihalla ole kukkijoita, pakkanen vei loput, mutta syysleimu vaan jaksaa kukkia. Kyllä sen kukista näkee, että hän on saanut vähän kylmää... Mutta jaksaa silti vielä kukkia.


5 kommenttia:

 1. Kuulostaa toimeliaalta ja kivalta lomalta!

  VastaaPoista
 2. Joo, kuulostaa siltä, että paljon on aikaan saatu! Kukkijat alkavat olla vähissä, yksittäisiä sinnittelijöitä vielä löytyy. Leimut ovat ihmeen kestäviä.

  VastaaPoista
 3. No Huh, mikä tekemisen meininki:) Olet saanut viettää oikeaa laatuaikaa sukulaisten kanssa!

  VastaaPoista
 4. Ulkona touhuaminen onkin parasta mahdollista lastenhoitoa. Purkavat siellä energiaansa terveellä tavalla. Ja siinä sivussa oppivat hyödyllisiä asioita. Onpa minusta tullut mummomainen, vaikken ole edes mummo.

  VastaaPoista
 5. On varmasti ollut vauhdikas lomaviikkko, sitten töihin lepäämään :)

  VastaaPoista