perjantai 18. syyskuuta 2015

Sadonkorjuuta

Ei se olekaan valkoinen...

Pasuunakukkani
Vanhetessaan kukka muuttui vaaleanpunaiseksi. Kerrattua siitä ei ole vielä tullut, katsotaan tuleeko. Viherpeukaloilta tämä on hankittu. Täytyy todeta, että kuistillani on huumaava tuoksu, niin huumaava, että sisälle tuota ei voi ottaa kukkimaan.

Kesä ei ole ollut kovinkaan häävi, kasvit ovat kärsineet sateesta ja kylmyydestä, joten olen todella onnellinen saadessani satoa.


 Kurkkuja tuli kolmisen kiloa ensimmäisellä poimintakierroksella. Ja lisää on tulossa... Kesäkurpitsasato jää tänä vuonna nollaan, mutta spagettikurpitsassa on mukavasti alkuja. Toivottavasti ehtivät kypsymään...


Onneksi on kasvihuone... Tomaattisato kypsyy kohisten... Elokuun alkupuolelta lähtien olen päässyt maistelemaan yksittäisiä tomaatteja, mutta nyt täytyy käydä oikein kulhon kanssa korjaamassa satoa. Siemeniä olen ottanut talteen 'Pink tiger'ista ja 'Indigo apple'sta. Ne ovat olleet suosikkejani, parista venäläisestä lajikkeesta otan myös. Pahin pettymys lajikkeista on ollut 'Red Fig', se on jauhoinen ja mauton.


Juureksia olen nostanut ainoastaan tarvitsemiani. Punajuuret ja raitajuuret olivat hyvänkokoisia. Raitajuurissa raidoitus oli aika epäselvää, mutta näkyvissä. Tein punajuurisosekeittoa.


Sitä syötiin alkuviikko ja nyt on jääkaapissa palsternakkasosekeittoa. Palsternakat olivat todella pieniä, ainoastaan pienen porkkanan paksuisia :( Loput saavat kasvaa rauhassa vielä muutamia viikkoja, ehkä kuukauden tai kaksi, riippuen keleistä.


Nyt syödään iltapalaksi värikästä kana-kasvissalaattia (tomaatit, kurkut ja paprikat itsekasvatettuja) tunnelmoiden kynttilänvalossa leivinuunin lämmössä ja odotetaan Vain Elämää.


Rentouttavaa viikonloppua!!!!

3 kommenttia:

  1. Herkullisen näköistä salaattia ja hienon sadon olet saanut!

    VastaaPoista
  2. Palsternakan voi jättää talveksi maahan ja kerätä vasta seuraavana kesänä. Kasvaa kokoa, mutta valitettavasti siitä tulee puumainen. Kokeilin toissa kesänä. Hyvää viikonloppua sinulle!

    VastaaPoista
  3. Onhan tuota tullut hienosti satoa. Mulla ei yhtään kurkkua, eikä tomaattia kasvihuoneessa kypsynyt. Sisällä ovat kypsyneet kyllä. Palsternakat eivät kerenneet kasvaa, ensi vuonna sitten kukkivat, jos antaa niiden olla.

    VastaaPoista