tiistai 6. tammikuuta 2015

Pientä loma-askartelua

Ihastelin syksyllä ystäväni luona vieraillessani hänen kaunista, mielestäni uutta, lipastoa. Ystävä kertoi aikeestaan hävittää se, koska lipasto oli rikkinäinen. Minä tarjouduin ostamaan sen, oli niin kaunis.

Joulun jälkeen sain ystävältäni sähköpostia otsikolla Lahjoitetaan lipasto - ei palautusoikeutta. Tällainen oli mainosteksti:
 • Aito lastulevylaatikosto, JYSKin mallistosta, oiskohan tämä http://jysk.fi/sailytys/lipastot/plus/lipasto-nielstrup-3-laatikkoa-valkoinen 
 • yksi laatikko hajalla ja osin murtunut (ei näkyvissä päältäpäin), osat on tallella
 • yksi välilevy (laatikoiden välissä) jotenkin notkolla
 • päältäpäin nätti ja siisti lipasto, mutta niin kevytrakenteinen, ettei kestä käyttöä ainakaan meillä. Säilytetty tässä pipoja ym. talviasusteita.
 • ei maksa mitään
 • ei palautusoikeutta!!

Niin minä sitten kävin hakemassa lipaston itselleni. Kuljetuksen jälkeen oli kahdesta laatikosta pohjalevy irti ja kolmannessakin laatikossa se jo heilui uhkaavasti. 

Ajatuksella jos en onnistu korjaamaan, hävitän lipaston. Niinpä lähdin purkamaan lipaston laatikoita...Takaseinä näytti lähtevän helpoiten irti, kunhan ensin saan muovitulpat pois...Jaahas, eivät olleetkaan mitään suojatulppia, vaan näillä oli kasattu laatikko. Roskiin, niillä en laatikkoa uudelleen kasaa, vaan kunnon ruuveilla. Kotoa löytyy monenmoisia ruuveja, mutta niidenhän pitää olla alkuperäisiä muovinauloja paksumpia ja sellaisia ei löydy. Niinpä täytin reiät kolmella coctail-tikulla, samalla tuli liimattua irvistävä lastulevy.


Ja sitten liimasin pohjalevyn paikoilleen... Ensimmäisen laatikon kiristin kasaan  vyöllä, mutta muissa laatikoissa liimasin pohjalevyn yhtä aikaa kaikkiin seiniin. Ja laitoin takaseinän vielä ruuveilla kiinni, niin ei tarvittu mitään kiristysvöitä.


Hauskaa puuhaa, tuo korjaaminen. Ja nyt minulla on kaunis, ehjä lipasto saunamökissä. Aikaa korjaamiseen meni muutama tunti, siis omaa työtä, sen lisäksi vielä liiman kuivimisaikaa eli käytännössä tein korjaushommia neljänä päivänä... 

Valmis, korjattu lipasto
Ja kun lipaston päälle virittää kasvivalon, niin siinä on taas yksi hyvä taso taimille :) Mitähän seuraavaksi tekisin ? No, huomenna on mentävä töihin, joten mitään ihmeellistä en pysty enää tekemään tällä lomalla...

4 kommenttia:

 1. Hieno lipasto, kannatti korjata. Olen huomannut, että jonkin vanhan esineen korjaamisesta/tuunaamisesta tulee hurjan hyvä mieli. Melkeinpä tuntuu, että olisi puoli maailmaa pelastanut, kun saa vanhan esineen uuteen käyttöön.

  VastaaPoista
 2. Todella kaunis lipasto, korjaamisen jälkeen kuin uusi :)

  VastaaPoista
 3. Wau, noin mäki sen oisin korjannu!!
  Tollain pikkunäpertely on hauskaa ajanvietettä.

  VastaaPoista