perjantai 9. tammikuuta 2015

Kissanhiekkaostoksilla

Jeps, kävin kaupassa ostamassa kissanhiekkaa. Eikä minulla ole kissaa, eikä tule, enkä naapurin kissoillekaan hanki hiekkaa. Ja ihan oikeesti, tämän pussin ostin...


Taidan olla yllytyshullu näissä kylvöhommissa. Luen aktiivisesti puutarha.netin keskustelupalstaa ja siellä on kehuttu kissanhiekkaa erinomaisena idätysalustana, joten päätin kokeilla. Mikä tahansa kissanhiekka ei käy, vaan sen pitää olla punaista, paakkuuntumatonta moler-savea. Vain se kelpaa. Edullisimpana pidettiin Rainbow:n hiekkaa, mutta se on hajustettua, onneksi Pirkan vastaava hiekka on hajusteetonta, joten sitä hankin.

Samalla kauppareissulla poikkesin myös Plantagenissa, ja lähtihän sieltäkin muutamia siemeniä mukanani kotiin...

Eihän minun pitänyt noin paljoa ostaa, mutta... Ja varsinkin kun tein viikko sitten tilauksen Seemnemaailmasta, josta tulee noin kaksikymmentä pussia. Ja vielä puuttuu jotain, ainakin maissinsiemenet ja jotain, mitä en vielä edes tiedä...

Idätyskokeilu kissanhiekassa
Pelargonin 'Inspire Salmon' ja itsekerättyjen ahkeraliisan siementen kanssa kokeilen kissanhiekan toimivuutta. Tomaattirasian pohjalle laitoin talouspaperia, niin ei kissanhiekka pääse karkuun, paperin päälle reilusti hiekkaa, kunnon kastelu, siemenet hiekan pinnalle, kansi kiinni ja lämpimään leivinuunin päälle. Nyt vaan odotellaan ja toivotaan nopeaa itämistä...

Tomaatit, paprikat ja orvokit olen jo siirtänyt kasvivalon alle. Ahkeraliisa ei ole vielä itänyt, mutta viime vuonnakin itämisaika oli 2 viikkoa, joten toivoa on.

Violettivalo on taas täällä...
Rankan työviikon (3 päivää) jälkeen on raihnainen olo, joten onneksi on viikonloppu ja aikaa levätä. Mukavaa viikonloppua!!!!!

12 kommenttia:

 1. Vai että kissanhiekkaa kylvöihin, enpä ole moisesta ennen kuullut, siksi nämä blogit niin kivoja ovatkin, kun näistä aina oppii jotain uutta... =) Iloista viikonloppua ja onnea kylvöihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Minä opiskelen näitä puutarhahommia lukemalla puutarha.netin keskustelupalstaa. Siellä kokeneet tarhurit jakavat kokemuksiaan ja esittelevät onnistumisiaan.

   Poista
 2. Kiinnostavaa! Miten kissanhiekka eroaa esimerkiksi turpeesta? Mulla on tarkoitus koittaa kuituhamppua omiin kylvöksiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en osaa arvioida eri maa-ainesten paremmuutta. Luulisin kuitenkin, että kissanhiekka pidättää paremmin kosteuden. Ja kissanhiekan voi kuulemma käyttää uudelleen, kun taas kylvömulta on kertakäyttöistä. Kuituhamppu kuulostaa mielenkiintoiselta myöskin

   Poista
 3. Vautsi vau, erikoista mutta näköjään toimii! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä en tiedä mitään toimivuudesta, ensimmäiset taimet on kasvatettu perinteisesti kylvömullassa.

   Poista
 4. Onpa keksitty kasvualusta. Jotain muuta kyllä tekis mieli kokeilla kuin kaupan pussimultaa, kun se ei ole aikaisempina keväinä oikein ollut hyvä.
  Tekis mieli kokeilla vaikka pelargonin kasvatusta :). Ainahan sitten voi keväällä ostaa taimet, tai jos nekään eivät kasva sitten alkukesällä itse pelargonit.
  Ahkeraliisatkin ovat joskus onnistuneet hienosti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen ollut ihan tyytyväinen kaupan kylvö- ja taimimultiin, mutta halusin kokeilla jotain uutta minäkin. Ja vielä kun kokeneemmat väittävät, että kissanhiekan voi käyttää useampaan kertaan.
   Ensimmäinen pelargonin siemen on itänyt tänä aamuna :) Kasvatuksen onnistumisesta se ei kuitenkaan kerro mitään, sen näyttää aika.

   Poista
 5. Mielenkiintoista, pitäisiköhän kokeilla. Ainakin seuraan sinun kokemuksiasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkoitus on kertoa kissanhiekkakokemuksista, kun kokeiluni edistyy.

   Poista
 6. Mäkin haluan kuulla, jos tuo toimii. Itsellä on odottamassa seemnemaailmasta tilatut pussukat kylvöä ja tota kissanhiekkaa voisi hyvinkin kokeilla, mikäli se tosiaan toimii :)

  VastaaPoista
 7. No miten tälle projektille kävi?
  Toimiko moler-savi kasvualustana?? :)

  VastaaPoista