sunnuntai 7. syyskuuta 2014

Syyskuussakin kukkii...

On uskomatonta, miten kasvit vieläkin jaksavat kukkia. Osa kasveistakin vasta aloittelee kukintaansa... Aurinko paistaa ja on lämmintä, ei uskoisi, että eletään jo syyskuuta. Minä aloitin silti jo syystyöt. Pelargonit, osan verenpisaroista ja ahkeraliisoista siirsin jo talvisäilytykseen. Sääennusteen mukaan lämmin sää on jatkumassa vielä, mutta en halua riskeerata. Olen seuraavan parin viikon aikana niin vähän kotona hoitamassa ja hellimässä kasvejani, että oli parempi siirtää heidät ajoissa turvaan.

Verbena (kylvetty 3.3.) aloitti kukintansa

Pikkutalviolla on vuodenajat sekaisin

Komeamaksaruoho vasta aloittelee....
Näiden ihanuuksien lisäksi salkoruusuni on availemassa nuppujaan. Kylvin viime kesänä kahdesta siemenpussista, yksinkertaista maatiaissalkoruusua ja kerrottua salkoruusua. Molemmat olivat punasävyisiä, mutta tämä avautuva kukka näyttää melkein mustalta. Sitä en vielä tiedä, että onko se yksinkertainen vai kerrottu. Toivottavasti se jaksaa avata nuppunsa. Rakastan salkoruusuja!!!!

Olen yrittänyt sadonkorjuun ohella valmistella pihaa talveen. Tänään leikkasin marjapensaat, kitkin niiden aluset ja annoin syyslannoitteen. Tyhjensin kompostorin. Eilen keräsin kasvimaalta 10 litran ämpärillisen papuja ja saman verran kurkkuja. Pavut odottavat vielä ryöppäystä, mutta etikkakurkkuja tein jo 4 kiloa (kaikkiaan jo 8 kiloa). Silti kun kaveri pyysi, niin pakko oli lähteä sienimetsään...

Parin tunnin metsäretken saalis
Työt hiukan häiritsevät harrastuksia, mutta eivät enää kauaa. Tämän viikon olen osittain töissä, mutta perjantaista lähtien sairaslomalla. Viikon lupaan itselleni toipumisaikaa (isän kanssa polttopuuhommia luvassa), mutta sitten palaan kotiin puutarhatöihin... Työlista on lyhyt, vain alppiruusupuisto ja muotopuutarha.

Toivottavasti aurinkoisia syyspäiviä riittää vielä pitkään!!!!!!


2 kommenttia:

  1. Voi tuo viimeinen kuva siinä on jotakin kaunista!!

    VastaaPoista
  2. Nyt on saatu nauttia ihanista keleistä! Mekin käytiin sienestämässä ja tatteja löytyi.

    VastaaPoista