sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Toimelias viikonloppu

Tämä viikonloppu on ollut täynnä ohjelmaa. Se alkoi perjantai-iltana Helsingin Länsisatamasta, kun meitä lähti 18 hengen porukka yhteistyöseminaariin. Menomatkalla laivassa puhuttiin asiaa, mutta sitten oli lupa heittäytyä vapaalle. Perillä kävimme vielä yhdessä syömässä hyvää kiinalaista ruokaa ja syömisen lomassa keskustelimme vielä ajankohtaisista asioista ja lauantaiaamuna pidimme oman yhdistyksemme kokouksen, mutta sitten pääsimme heittäytymään vapaalle :) Minulla oli heti selvät sävelet, eli 2 must paikkaa Tallinnassa. Ensimmäinen oli käsityöihmisen paratiisi Karnaluks. Olin jo etukäteen suunnitellut ostokseni: huivilankoja sekä solmeilunyöriä. Eikä mitään muuta lähtenytkään mukaani :)


13 kerää huivilankoja. Olen tykästynyt tähän mohairlankaan, tarkemmin sanottuna mohairsekoitelankaan. Tässä on valtava värivalikoima, tämä on kevyttä, pehmeää, mukavantuntuista ja helposti neulottavaa. Neuloin peräjälkeen huivin tästä langasta ja Novitan vastaavasta, niin kyllä tämä pesi Novitan langan 10 - 0. Kokeeksi otin myös 3 moniväristä lankaa, katsotaan tuleeko niistä kauniita huiveja....

Karnaluksin lisäksi halusin ehdottomasti käydä eräässä tietyssä kenkäkaupassa. Lupasin itselleni, että voin ostaa kahdet kengät... Alehyllystä löysin ne kengät joihin ihastuin jo syksyllä, mutta en päässyt silloin ostoksille. Valitettavasti niitä oli vain 1 pari ja sekin liian pientä kokoa :( Harmitti, mutta onneksi jotain muuta löytyi....


Reilun 10 000 askeleen jälkeen oli ihana palata laivalle ja kotiin, puutarhatöiden pariin. Mutta tunnustettakoon vielä, että katselin kyllä Tallinnassa kukkien siemeniä, mutta en ostanut yhtään.

Tänään sitten aloitin kasvihuoneen perustusten kaivamisen. 15 kottikärryllistä savea jaksoin kaivaa ja kärrätä pois. Välillä piti pitää taukoja ja ihailla pihakoivun hiirenkorvia, tutustua punarintaan, syödä Ystävän tuomaa mustikka-kardemummajäätelöä, ihailla sini- ja punavuokkoja.


3 kommenttia:

 1. Ihanan näköisiä lankoja! Ja tuo kasvihuoneen perustushommakin näyttää kovin tutulta, meillä on samanmoinen projeksti käynnissä ja savipeltoa tälläkin kaivetaan.

  VastaaPoista
 2. Voi kun pääsiskin ostoksille, ja löytäis noin ihanatuntuisia lankoja.

  VastaaPoista
 3. Aika maltillinen pystyit Karnaluksissa olemaan. Huivilankoja siellä onkin hyvä valikoima, sukkalankoja ei minusta niinkään. Ja tosi ihanat kengät.
  Sinulla on myös oikea asenne lapiohommissa. Välillä pitää nojata ja tarkastella maailmaa.

  VastaaPoista