maanantai 3. maaliskuuta 2014

Maaliskylvöjä...


Jeps, tänään meni multiin suurin erä kevään siemenistä... Kahteen Pluggboxiin kylvin punaista ja valkoista tupakkaa, tulisalviaa, kukontöyhtöä, verbenaa ja erilaisia samettikukkia. Toiseen boxiin jäi vielä tilaakin tuleville kylvöille, koska olen yrittänyt hiukan järkiperäistää kylvöjäni. Olen saanut kuunnella liikaa vihjailuja kylvöhulluudesta!!! Viilipurkkeihin kylvin sinilobeliaa, kahta erilaista hämähäkkikukkaa ja 4 erilaista basilikaa. Jos kaikki itävät, saatan olla pulassa. Ai liikaa taimia vai ? Ehkä, mutta suurin ongelma syntyy liian vähäisestä määrästä ulkoruukkuja!!!! No, äidilleni pystyn dumppaamaan aika paljon kesäkukantaimia, koska heillä on ihka uusi terassi, eikä remontin takia ole mahdollisuutta itse kasvattaa taimia.

Ilokseni voin todeta, että Seemnemaailmasta tilatut siemenet riittivät kylvöihini. Monesti saa lukea, että Seemnen pusseissa on liian vähän siemeniä, mutta minulla jokaiseen pussiin jäi vielä siemeniä, kun sain kylvöt tehtyä. Koristetupakan siemeniä, jotka ostin ihan kotimaisesta tavaratalosta, puolestaan oli niin runsaasti, että käytin pussin sisällöstä ehkä neljäsosan...

Mutta haastettakin Seemnemaailman siemenet toivat... Olin tilannut sieltä 4 pussia basilikaa, kaikki erilaisia. Tilausvahvistuksen mukaan vanilja-, kaneli- (tilausvahvistuksessa lukee neilikka), sitruuna- ja lakritsibasilikaa (anis). Kaikki tekstit pusseissa on venäjäksi, kyrillisillä aakkosilla, joten venäjää taitamattomana on täysin mahdotonta tietää, mitä basilikaa mikäkin pussi sisältää. Joten ummikkona kylvin kaikkea vähän... Numeroin kuitenkin kylvöpurkit ja pussit, joten myöhemmin, kun basilikat ovat itäneet voin ehkä selvittää basilika-arvoituksen.


Kylvöjen lisäksi pääsin myös koulimaan. 2 ensimmäistä ahkeraliisaa oli itänyt kylvölautallani. Niitä sitten pinsettien avulla siirtelin kylvömultaan kasvamaan. Hankalaa, sanon minä. Mutta multaan kylvetyissä ahkeraliisoissa ei vielä näy elämää, joten ainakin muutaman päivän kylvölautta nopeuttaa siementen itämistä. Tämän päivän kylvöistä ei mennyt yhtään lautalle.

5 kommenttia:

 1. On se aina jotenkin niin lohduttavaa tietää, ettei ole ainoa, joka sekoaa kasvatustouhuihin näin keväisin. ;) Pluggboxit ovat näppäriä. Onko tuo ihan kurakaukalo noiden taimikippojen alla? Hyvä idea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se tavallinen kurakaukalo on. Ja hyvin toimii helpottaen kastelua.

   Hauskaa oli huomata, että puutarhamyyjät ovat keksineet kurakaukalon hyödyt taimialustana, koska Bauhaus myy ihan samanlaisia kurakaukaloita, mutta vaaleita, nimellä multa-alusta. Hinta oli suurinpiirtein sama kuin kurakaukaloilla.

   Poista
 2. Basilika-arvoitus on ratkennut, kiitos venäjäntaitoisen Ystävän :) Nyt ei tarvitse odottaa kesää ja maistiaisia, että saan nimilaput paikoilleen.

  VastaaPoista
 3. Seemnemaailmasta tilaamissani pusseissa oli tekstit venäjäksi, mutta jokaisen kasvin latinankielinen nimi oli kuitenkin takana ihan meikäläisin kirjaimin. Se helpotti. Tosin tunnen kyyrilliset aakkoset, joten pystyin lukemaan venäjänkielisenkin tekstin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainoastaan osassa pusseista oli latinankielinen nimi länsimaisin kirjaimin. Perennat ja kukat oli helppo tunnistaa kuvasta, mutta kolmessa basilikapussissa ei ollut ainuttakaan länsikirjainta :(

   Poista