lauantai 19. lokakuuta 2013

Lumi on jo peittänyt...

Ei voi olla, ei vielä, EI, EI, EI!!!! Mutta niin vaan kävi täällä etelässäkin. Eilen satoi räntää ja aamulla on maanpinta valkoisena.

Viimeistä käyttökertaa odottava puutarhaletku

Valkeuden keskellä vihertää

Täytyy vissiin jo uskoa, että talvi on lähellä. Postilaatikkoon on jo jaettu ensimmäiset joulukuvastot, mediassa kerrotaan, että talvi yllätti jälleen autoilijat jne... No yllätti se minutkin. Lehdet on haravoimatta, työkalut on ulkona... Viikolla puhuttiin isäni kanssa, että joko olisi aika vaihtaa talvirenkaat. Ei vaihdettu, koska lumiraja näytti jäävän Lahden korkeudelle. Ei pitänyt ennusteet paikkaansa, joten nyt on mietittävä ylimääräistä ajokertaa vanhempien luo renkaanvaihtoon.

Toisaalta vaikka en odottanut talvea tulevaksi näin pian, ennakoin silti kylmien ilmojen alkamisen. Päätin, että nyt on se hetki, jolloin laitan sähkölämmityksen päälle. Kytkin siis ilmalämpöpumppuni sähkövastuksen päälle. Tähän mennessä olen saanut pidettyä sisälämpötilan sopivana lämmittämällä säännöllisesti leivinuunia, mutta sen lämpö ei riitä pakkaskeleillä.

Tunnelmavaloa

6 kommenttia:

 1. Hieno tunnelmavalo! Ihana leivinuuni!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kynttilänvalo tuo ihanan tunnelmallista valoa ja piristää pimeää syksyä.

   Poista
 2. Toivottavasti lumi sulaa vielä pois. Minusta on liian aikaista talven tulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi loppuviikolle on luvattu jo 10 astetta plussaa, niin varmasti sulaa pois. On haravointikin helpompaa...

   Poista
 3. En välittäisi minäkään vielä lumesta enkä edes maan jäätymisestä. Loppuviikolle onkin luvattu liki 10 asteen lämpötiloja, joten väliaikaista tämä lienee. Vielä olisi pihalla vähän rapsutettavaa ja muutakin hommaa. Meillä on ollut sähkölämmitys päällä pari viikkoa, patteri kerrallaan olen niitä laittanut päälle, kun öisin lattiat kylmenevät kovasti takan lämmittämisestä huolimatta. Villasukat ovat jälleen poikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti ulkolämpötila nousee siihen luvattuun 10 asteeseen. Tänään yritin haravoida lehtiä jäisestä maasta ja hankalaa oli.

   Poista