sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Ehkä se kevät kuitenkin tulee

Lauantaiaamun ensimmäinen ajatus oli: "Ihanaa, sataa vettä!" Harvoin sitä todella toivoo vesisadetta, kuten nyt. Harmi vaan, että se jäi varsin lyhyeksi. Onneksi ulkolämpötila on pysytellyt plussalla, niin lumet sulaa. Vaikka on siitä aiheutunut ongelmiakin... Torstaista lähtien olen ajanut kotipihalla kieli keskellä suuta ja toivonut, että vauhti riittää. Pehmenevä jääkerros ajotiellä tekee ajamisesta haastavaa, kaasua ja korjausliikkeitä...

Toinen ongelma on uiva autotalli. Pihan vedet valuvat autotallin eteen, johon kaivoinkin viime kesänä betonikourun, ja siitä autotallin viereen, josta veden pitäisi valua putkea pitkin ajoväylän toiselle puolelle ojaan. Ongelmana on, että putki on tukossa, eikä sitä ole saatu auki. Niinpä kohta tarvitsen kahluusaappaat, jotta voin viedä auton talliin. Ongelma korjaantuu vielä tänä kesänä, kun pihallani kaivetaan salaojia. Samalla kaivetaan uusi paksumpi rumpuputki tien ali, joka toivottavasti ei mene niin helposti tukkoon.

Mutta mukavia yllätyksiäkin löysin, kun kahlasin polvia myöten lumessa pihalla. Likakaivon luona oli muutama scilla herännyt talviunesta. Olivat niin pieniä, etten edes yrittänyt ottaa kuvia. Samoin likakaivojen välissä olevat narsissit olivat heränneet eloon.

Ja mustarastas, se on pitänyt konserttiaan jo muutaman päivän ajan.

Olen vannonut, että enää tänä talvena en lumitöitä tee, joten varmaan tätä voi kutsua keväthulluudeksi, mutta kävin heittelemässä lumet pois reunimmaisen kasvatuslaatikon päältä. Muutaman viikon kuluttua siihen voi varmaan jo kylvää palsternakkaa... Haluan uskoa kevään tuloon!!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti