sunnuntai 15. heinäkuuta 2012

Taas ampiaisia...

Olen koko kesän seurannut ampiaisten lentoa terassillani ja huomannut, että ne katoavat lattialautojen alle. Tottahan siitä arvasi, että pesää sinne tehdään :( Ja pakkohan se on sieltä hävittää, kun niin hankalan paikan tänä kesänä valitsivat.

Tässä tapauksessa hävittämisen pitäisi olla suhteellisen helppoa, koska terassin alta on kulku talon alle. Suurimman ongelman muodostankin itse ampiaiskammoineni...

Ensin irrotin terassin sivusta pari lautaa ja heti rupesi ympärilläni pörisemään vihaisia ampiaisia. Ja sieltähän se pesä näkyikin, sellanen teepannunkokoinen. Yök.Löytämieni ohjeiden mukaan sonnustauduin iltakymmenen jälkeen pitkähihaiseen hupputakkiin, sidoin kaulaliinan vielä tiukasti ja paksusti kaulaani suojaamaan, hanskat käteen ja sitten Raid-pullo kädessä lähestyin pesää. Hyttyshattu olisi ollut kovasana, mutta sellaista ei taloudesta löytynyt, joten kasvot paljaana lähdin kohti sotaa.

Hiukan oli vielä kuhinaa havaittavissa pesällä, vaikka kello oli jo yli kymmenen. Mutta siitäkin huolimatta aloitin taistelun. Kymmenen sentin päästä pesän suuaukosta rupesin suihkuttamaan, suihkutin ja suihkutin... Ja sitten äkkiä pois. Kiersin keittiön ikkunaan katsomaan, miten hyökkäykseni vaikutti. Muutama ampiainen kierteli hädissään pesän kohdilla, joten raidaus pitää seuraavana iltana uusia.

Eilen seurasin koko päivän näkyisikö pesän ympärillä liikettä, mutta hiljaista oli. Siitä huolimatta sonnustauduin taas suojavarusteisiin ja lähdin pudottamaan pesää. Hiljaisuudesta huolimatta ensin raidia pesän suuaukkoon ja sitten pitkän laudan avulla tiputin pesän maahan. Se siitä sitten, toivottavasti valitsevat ensi vuonna paremman paikan pesälleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti