tiistai 17. heinäkuuta 2012

Savua, vaan ei tulta

Olipa viileä aamu, sisälämpötila nippanappa 20. Päätin pistää tulen uuniin. Pelti auki, puita sisään ja tulet. Syttyi, vaan rupeaa työntämään savua sisälle. Ulkona on matalapainetta, joten piipunpohjalle paperia. Sillä se veto ainakin saadaan aikaan. Ja pah!!! Johan tupruttaa savua sisälle, eikun paperia lisää ja taas lisää savua. Avasin jo takaovenkin, että uuni sais ilmaa.

Sitten jo rupeaa piippaamaan palovaroitin. Juoksin hakemaan keittiöstä tuolin, ja takas eteiseen irrottamaan piipparin katosta. Sitten rupeaa hälytysjärjestelmäni huutamaan tulipaloa,  samaan aikaan puhelimeeni tulee tekstiviestiä, ja uuni vaan puskee savua sisälle. Etuovi auki, nyt soi jo puhelin ja Securitas soittaa, että onko tulipalo. Voi helkkari mikä aamu...

Päätin antaa olla, molemmat ovet auki, ristiveto, että savu hälvenee. Ja kappas uunin savupelti olikin kiinni, vaikka mä ihan varmasti olin sen avannut. Uus yritys ja johan rupes uuni vetämään savua oikeaan suuntaan.

Eipä siinä mitään, uuni lämpesi ja minä sain varmistuksen, etten turhaan maksa Securitakselle hälytysjärjestelmästä.  Niin ja viinimarja-kinuskipiirakka kypsyi uunin jälkilämmössä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti