sunnuntai 10. huhtikuuta 2011

Puutarhasuunnittelua messuilla

Päätin lähteä Helsinkiin Puutarhamessuille hakemaan ideoita omalle pihalle. Kiveä, kiveä ja kiveä tai oikeastaan betonia, betonia ja betonia. Siinä ideatarjonta. Kotitarveviljely on lisääntynyt, mutta ei sitä kyllä messuilla huomannut. Yhtenä mallipuutarhana oli Kokin puutarha. Pyh!!! Betonilla rajattu alue, jossa oli kaksi pientä yrttilaatikkoa... Missä oli salaatit, tomaatit ja kaikki muu, mitä kokki tarvitsee... Alueen rajoille oli istutettu runkomaista, pylväänä kasvavaa punaherukkaa.

Iloinen ylläri löytyi kuitenkin Biolanin osastolta. Tuunaa pakki - kilpailu ja muutama valmiiksi tuunattu lannoitepakki. Tässä kuva...
Siis aivan loistava idea hyötykäyttää lannoitepakit. Ja mikä parasta, osastolla myytiin pakkeihin sopivaa altakastelusarjaa. Eli tuunatusta lannoitepakista saa kunnollisen istutusruukun. Yhteen mallipakkiin oli maalattu liitutaulumaalilla kaksi ruutua, joihin saattoi kirjoittaa istutetun kasvin tiedot yms... Sellainen altakastelusarja oli ihan pakko ostaa, vaikkei minulla olekaan yhtään tyhjää pakkia, mutta idea oli niin hyvä. Eikä näitä altakastelusarjoja ole tulossa kauppoihin.

Altakastelusarja olikin ainoa heräteostos. Olin päättänyt, että yhtään taimea, kukkasipulia tai siementä en osta. Enkä ostanut, Hyvä Minä!!!!!

Ainoa todellinen puutarhaidea löytyi erään puutarhalehden osastolta. Siellä oli pieni mallikasvimaa, joka oli katettu olkisilpulla. Kaikki vihreät kasvit tulivat hienosti esille keltaisten olkien keskeltä. Mutta mistä saisi olkia kateaineeksi ? Heinää saa katteeksi ihan omalta pihalta...

Ei kommentteja: