lauantai 9. syyskuuta 2017

Syyskuuta mennään

Ensi viikolla ollaan jo syyskuun puolivälissä, mihin tämä kesä on huvennut ???? Työt, sade ja autotalliprojekti ovat syöneet aikani niin totaalisesti, että pihalle olen ennättänyt vain pieniksi hetkiksi silloin tällöin.  Autotallin rakennuslupahakemus on jätetty, nyt pidetään peukkuja pystyssä, että se hyväksytään sellaisenaan. Seuraavaksi pitäisi yrittää löytää joku kaivamaan pohjat autotallille, mutta sen jälkeen toivottavasti Kastelli hoitaa loput. Tästä projektista oli tarkoitus tehdä ihan oma postaus, mutta en ole ehtinyt. Ehkä se vielä jossain vaiheessa tulee....

Etupihan kukintaa ihailen päivittäin, kun kävelen autolle ja lähden töihin...

Sädepäivänhattu 'Gold Sturm' vasta availee nuppujaan


Tämän ihanuuden hankin muutamia vuosia sitten taimivaihdosta. Nimeä en painanut mieleeni, mutta hauskat valkokirjavat lehdet hänellä on.


Auringonkukka avasi teriönsä vihdoinkin....


Näihin kaunopunahattuihin ihastuin muutama vuosi sitten Järvenpäässä. Ulkolaisia taimia olivat, enkä ollut ollenkaan varma niiden talvenkestävyydestä, mutta pakko oli silti ostaa. Hienosti ovat pärjänneet, mutta he saavatkin joka talvi lunta päällensä, silloin kun lumitöitä joutuu tekemään.

Pari viikkoa sitten oli Mustilassa myynnissä useaa väriä näitä kerrottuja kaunopunahattuja. Himoitsin niitä, mutta jätin silti ostamatta. Käytin rahat mieluummin suomalaisten myyjien tarjontaan...

Kaunopunahattu 'Irresistible'

Tiikerinlilja

Syyshohdekukka
 Sisäänkäynnin viereen olen toisinaan hankkinut isot pallokrysanteemit, mutta tänä syksynä niille ei ole ollut tarvetta....

Sisään mahtuu juuri ja juuri... Vain vasemmanpuoleinen pasuunakukka kukkii, oikeanpuoleinen valkoinen ei ole tehnyt vielä koskaan nuppuja, vaikka on samanikäinen kuin vaaleanpunainen kaverinsa.


Ihan ei tämä pasuunakukka ole sitä, mitä mainostettiin. Ostin alun Viherpeukaloilta ja kasvin piti olla kerrottukukkainen. No ei ole, mutta upea se silti on.


Eilen rupesin kantamaan pelargoneja sisätiloihin. Muutamat pienimmät pääsivät keittiöön, osa pääsi tuulikaappiin ja osan vein kasvihuoneeseen. Ihan kaikki eivät vielä ole katon alla, koska aluslautaset loppuivat, osassa pelargoneja oli kirvoja, osasta löytyi toukkia...

Asettelin kasveja hyvinkin tiiviisti, niin vielä mahtuu lisää....Tälle päivälle olin suunnitellut puutarhurointia, kuihtuneiden kukkien poistoa ja mullan kärräämistä. Näyttää kuitenkin niin sateiselta, ainakin tällä hetkellä, että taidan lähteä kaupunkiin. Pitää hankkia synttärilahja kummitytölle ja ostaa siisti toppi (lämmin havunvihreä etsinnässä, mutta mustakin kelpaa) jakkupuvun alle ja samalla reissulla voisi käydä kuntosalilla... Tekeminen ei lopu koskaan...

Mukavaa viikonloppua!!!!

8 kommenttia:

 1. Olipa mukavaa lukea kuulumisiasi! Samoja punahattuja minäkin Mustilassa kuolasin mutta sinne jäivät omaltakin osaltani. Paljon muuta kyllä kotiutui ja sain ne viime viikonloppuna istutettuakin lähes kaikki.
  Mukavaa syksyn jatkoa sateista huolimatta💚

  VastaaPoista
 2. No onpa sinulla tosiaan pelargonia poikineen.
  Pasuunankukka minunkin on pitänyt hankkia, niin upea ja näyttävä se on kukkiessaan.Vielä on jäänyt pelkäksi aikomukseksi.

  VastaaPoista
 3. Kaunista kukintaa. Paljon ihania pelargonioita ja pasuunakukka on kaunis!

  VastaaPoista
 4. Samanlaisia kiireen hetkiä tuntuu olevan vähän jokaisella. Ehkä sitä lisää se, ettei kunnon kesää oikein edes tullut ja nyt ollaan jo syksyssä.
  Sinulla on edelleen paljon kaunista kukintaa, joten toivotaan säiden jatkuvan kohtuullisen lämpiminä. Sateesta huolimatta ainakin tänään tuntui yllättävän lämpimältä.

  VastaaPoista
 5. Uskomaton määrä pelargonioita. Niiden kanssa varmasti menee hetki jos toinenkin.

  VastaaPoista
 6. Onpas sinulla paljon pelargoneja ja kauniisti vielä kukkivatkin! Upeita ovat pasuunakukkien torvet!

  VastaaPoista